avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 403 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj divort

Buna ziua,
Va rog sa ma consiliati in urmatoarea problema: in urma divortului dupa o casatorie de aproape 17 ani, as vrea sa stiu daca locuinta in care locuim in prezent (apartament dobandit de sotul meu inaintea castoriei) se poate supune partajului (stiu ca bunurile de acest fel nu se supun partajului dar am inteles ca, in cazul in care sotii convietuiesc mai mult de un numar de ani sotului neproprietar ii revine o anumita cota...-e adevarat?).
De asemenea, mai exista o a 2-a proprietate, un apartament dobandit prin credit ipotecar, in curs, pe o perioada de inca 16 ani, la care sotul meu nu doreste sa participe dupa pronuntarea divortului. Ce trebuie sa fac in acest caz?
In privinta copilului minor, a carui asigurare de studii o platesc tot eu, poate instanta obliga pe sotul caruia nu i-a fost incredintat copilul sa suporte o parte din costul acestei asigurari?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: cinnamon , utilizator 17:20, 28 Aprilie 2011
nu e adevarat, bunul ramane al sotului propriu indiferent de cati ani sunteti casatoriti. aveti un drept de creanta daca ati adus imbunatatiri acestui imobil, proprietatea sotului.
daca ce-a de-a doua locuinta ati contractat-o prin credit, daca sotul n-o doreste, puteti cere la partaj atribuirea locuinteti si plata ratelor ( preluati ratele cu acordul bancii). daca nici unul din dvs nu doreste locuinta sau nu o poate plati, va fi executata silit si daca ramane d eplatit o diferenta, veti plati amandoi
tatal copilui e obligat sa plateasca pensie de intretinere pt un copil, pana la 1/4 din veniturile sale din munca. puteti folosi acesti bani pt plata asigurarii
Pe perioada casatoriei sotul poate vinde apartamentul proprietatea lui dinaintea casatoriei fara acordul celuilalt sot?
Bineanteles. este bunul sau propriu. dvs. puteti bloca vanzarea, dar doar prin judecator...consultati un avocat.
Propunerea sotului meu este ca eu si copilul sa ramanem sa locuim in apartamentul sau dupa divort, el urmand sa locuiasca in localitatea unde are locul de munca. In cazul in care am conveni in acest fel dar ulterior el ar dori sa vanda apartamentul, as mai putea bloca tranzactia?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt disperată. am nevoie de un sfat legat de divorț, vă rog eleonora2 eleonora2 Buna dimineata. Am 49 ani si viata mea de familie a ajuns un cosmar. As dori sa divortez. Nu am copii minori in intretinere. Cei pe care ii am sunt majori. ... (vezi toată discuția)
Divort cu partaj caterine caterine Buna seara..am si eu o intrebare.Sunt casatorit de 2 ani din aceasta casatorie a rezultat un baietel in vrsta de 1 an si 6 luni.Inaintea casatoriei am locuit ... (vezi toată discuția)
Bun dobandit in afara casatoriei alma sofia alma sofia Buna seara.Va rog sa-mi spuneti daca un apartament dobandit inainte de casatorie se imparte in cazul unui divort dupa 10 ani de casatorie.Ce trebuie facut in ... (vezi toată discuția)