avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Sunt disperată. Am nevoie de un sfat legat de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sunt disperată. Am nevoie de un sfat legat de divorț, vă rog

Buna dimineata. Am 49 ani si viata mea de familie a ajuns un cosmar. As dori sa divortez. Nu am copii minori in intretinere. Cei pe care ii am sunt majori. Singura proprietate care s-ar supune partajului este apartamentul. As avea nevoie va rog sa imi spuneti in ce conditii poate sau nu poate fi supus partajului mai ales ca a intrat in vigoare noul cod civil ale carui reglementari nu le cunosc.

Apartamentul am inceput sa il achit inainte de revolutie si dinainte sa ma marit si l-am terminat de achitat dupa revolutie cand eram deja maritata. Inca de cand a fost construit blocul apartamentul a fost asadar pe numele meu. Toate platile au fost facute pe numele meu. In aceasta situatie il impart la partaj sau nu? Si daca da exista vreo posibilitate sa nu se intample asa ceva si sa evit sa fie supus partajului? Unul dintre cei doi copii majori locuiesc inca la aceeasi adresa.

Nu as vrea sa ma intelegeti gresit, nu caut sa imi las sotul pe drumuri. Insa scandalurile din cauza alcoolului au devenit insuportabile. Iar cand nu face scandal "sotul" locuieste la tara la mama lui.

Va multumesc
Ultima modificare: Marți, 19 Mai 2020
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 12:32, 15 Noiembrie 2011
Actiunea de divort e separata de cea de partaj!
Ap. se supune partajului , iar d-voastra puteti solicita o cota parte mai mare , avand in vedere platile achitate inainte de casatorie !

Consultati un av. din zona!
Ca sa solicit o cota parte mai mare trebuie sa dovedesc ca eu am platit aducand chitante sau e de ajuns ca a fost pe numele meu de la inceput?

Cat de mare poate fi cota parte pe care o pot solicita?
Nu e nicio modalitate sa nu trebuiasca sa impart apartamentul?

Multumesc
eleonora2 a scris:

Ca sa solicit o cota parte mai mare trebuie sa dovedesc ca eu am platit aducand chitante sau e de ajuns ca a fost pe numele meu de la inceput?

Cat de mare poate fi cota parte pe care o pot solicita?
Nu e nicio modalitate sa nu trebuiasca sa impart apartamentul?

Multumesc

Ba este!.. faceti doar actiunea de divort, fara sa mai cereti partajul... mai alews ca este exclusiv pe numele dvs, cumparat de cand nu erati casatorita... eu zic sa nu va faceti griji

Chiar daca nu cereti dvs. partajul, o va face sotul.
Apartamentul nu se va imparti, ci va reveni in lotul dvs. pentru ca ati avut o contributie majora, dar va trebui sa-i platiti o despagubire (sulta).
Chiar daca apartam. este pe numele dvs. si ati achitat toate ratele cu chitante pe numele dvs., ratele achitate ulterior casatoriei sunt considerate cheltuieli comune, si se impart in functie si de contributia fiecaruia in casa (in functie de veniturile fiecarui sot).
Lotul dvs. se va mari procentual cu suma achitata inainte de casatorie, restul ratelor, in proportie de 1/2.
Ultima modificare: Duminică, 13 Noiembrie 2011
Marcel Mihalache, Avocat
Solicitati doar divortul.

Nu aruncati pe fereastra cu banii de taxa de timbru pentru partaj.
Apartamentul este bun propriu al dvs.
Desigur, sotul are un drept de creanta...dar ... poate nu va apucati sa solicitati dvs. ce-i trebuie lui.
Ultima modificare: Duminică, 13 Noiembrie 2011
romascanu, moderator

Alte discuții în legătură

Partaj divort Carlla Carlla Nu stiu daca am deschis topicul acolo unde trebuie dar sper sa fie ok, daca nu o sa rog moderatorii sa-mi mute topicul. Am o singura intrebare: \"Cine cu ... (vezi toată discuția)
Partajul in cazul imobilului cumparat in rate ada82 ada82 Am nevoie de un sfat din partea dumneavoastra in legatura cu partajul unui imobil cumparat in rate. Sunt intr-un proces de divort cu sotul meu si as vrea sa ... (vezi toată discuția)
Vreau sa divortez dupa 19 ani vyyoleta vyyoleta Vreau sa divortez dupa 19 ani de casnicie.ce sanse am sa raman cu 2 copii unul de 17 si unul de 7 ani in aprtament tinand cont de faptul ca el nu are un sa se ... (vezi toată discuția)