avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partajul in cazul imobilului cumparat in rate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partajul in cazul imobilului cumparat in rate

Am nevoie de un sfat din partea dumneavoastra in legatura cu partajul unui imobil cumparat in rate. Sunt intr-un proces de divort cu sotul meu si as vrea sa stiu la ce sa ma astept. Precizez ca am cumparat apartamentul inainte de a ma casatori si figurez ca unica proprietara a imobilului. Desi am platit apartamentul pe loc cu ajutorul unui credit luat de la cec, o parte din rate au fost platite pe perioada casatoriei, insa nu de noi sotii, ci de mama mea,care avea o afacere la vremea respectiva , lucru care poate fi dovedit chiar de sumele mari de pe chitante, care nu puteau fi achitate din salariile noastre mici, ale sotilor. Doresc sa stiu daca in cazul acesta vor intra in masa partajabila doar ratele sau nici macar , sau in cel mai rau caz apartamentul ar putea deveni bun comun. Mentionez ca sotul este violent si am cerut chiar si evacuarea si astept de un an sentinta, in timpul acesta eu locuind la rudele mele.
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 20:12, 6 Septembrie 2009
nu poate acel apartament sa intre ca bun comun , daca cere la masa partajala acele rate , cereti si dvs imprumuturile din partea mamei ptr plata ratelor , cereti in instanta evacuarea lui pe timpul procesului de divort ptr ca ati fost agresata si sotul este violent
scuzati- ma nu am fost atent ca ati cerut deja evacuarea
si totusi de ce dureaza asa de mult acest proces , ce motivatie aduce sotul in favoarea lui ca de un an acest proces este tergiversat , dupa cum l-ati prezentat pare destul de simplu
Din ce spuneti, apartamentul nu poate fi bun comun, mai ales ca aveti si dovezi in acest sens.
Partea trista este ca fostul sot poate ca sa ceara pe calea partajului orice, insa nu sa si obtina, ci doar ca sa va sicaneze.
Pentru violente (verbale, fizice, psihice) puteti/puteati sa formulati o plangere penala.Daca ati facut deja acest lucru, este/ar putea fi in avantajul dvs. in actiunea in evacuare.
Pe calea partajului, puteti sa-i cereti fostului sot si lipsa de folosinta a imobilului bun propriu pentru ultimul an de zile.
Va multumesc in primul rand pentru raspunsuri .
Ma intrebati de ce dureaza atat de mult procesul. Deoarece avocata lui a cerut deja de 4 ori amanari pe diverse motive, apoi am asteptat 2 luni evaluarea expertilor imobiliari care analizeaza valoarea actuala a apartamentului, in cazul in care apartamentul se dovedeste a fi un bun comun. In rest audierile martorilor si cam atat. Ideea e ca divortul merge in paralel cu evacuarea sotului , asta am cerut eu ca reclamanta , iar el a cerut partajul . In concluzie toate merg in paralel si sentinta se va da pentru toate odata.Poate acesta e motivul pentru care dureaza asa de mult.
Pana la proba contrarie exista prezumtia comunitatii de bunuri.Dvs.,trebuie sa dovediti cu acte provenienta sumelor si cine le-a achitat.De asemeni mama dvs,.poate formula cerere de interventie in interes propriu/in interesul dvs.,care si aceasta trebuieste timbrata .Cererea de interventie se dovedeste cu acelasi probatorii ca si actiunea de partaj(interogatoriu ,acte,martori,expertize)

Alte discuții în legătură

Partaj apartament, eventual bunuri, in cazul concubinajului Grati Grati Buna seara, [b]Ma poate cineva ajuta intr-un caz...bizar?[/b] Am fost casatorita, am divortat de 10 ani, dupa divort eu am cumparat un apartament, cu plata ... (vezi toată discuția)
Evacuarea sotului neproprietar dupa divort Cabinet individual de Avocatura Cabinet individual de Avocatura in iunie 2009 s-a pronuntat divortul prin acordul partilor. sotia este proprietar tabular al casei care era ultimul domiciliul comun al sotilor. sotul nu are ... (vezi toată discuția)
Neata, sunt in proces de divort cu sotia, ea sta in casa pe care ... alex201888 alex201888 Neata, sunt in proces de divort cu sotia, ea sta in casa pe care am achizitionat-o inainte de casatorie, prin credit PC, durata 25 ani, deci este bun propriu. ... (vezi toată discuția)