avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... datorie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

datorie

Doresc niste raspunsuri la o problema. Am cumparat de la cineva o masina......si am cazutde acord sa o platesc in rate ....cate 500 euro pe luna. Am facut un act de imprumut la calculator in 2 exeplare fara stampila sau semnatura unui notar. Ne costa prea mult. In contract se spune ca el mia imprumutat suma de 4000 euro iar eu sunt obligat sai restitu suma in rate a cate 500 euro. Garantia.....masina care am achizitionato de la el. Problema este alta. Masina era defecta. Am avut la dispozitie 2 saptamani sa cumpar o piesa si sa o montez la masina. Am cumparat piesa am montato si marea surpriza a fost ca masina nu a pornit. Avea mult mai multe probleme. Costul reparatiei depaseste 2000 de euro.Lam sunat si iam spus sa vina dupa masina pentru ca nu sa tinut de cuvant si mia dat o masina varza. Problema este ca nu am specificat in contract despre defectiunile masinii. Au trecut 2 ani de cand il rog sa vina dupa masina. Ma ameninta ca ma da in judecata, chiar daca eu il rog sa vina pur si simplu sa isi ia masina. Normal acuma masina este amea. Si vreau sa intreb daca este legal ca el sa imi scoata proprietatea la vanzare. A scos masina la vanzare pe toate siturile auto chiar daca masina este pe numele meu. Este legal? Contractul este facut cu 2 martori dar numai din partea lui. Este legal. Vreau sa stiu ce sa fac in caz ca ma da in judecata pentru suma de bani care nici macar nu mia dato. Credca asta vrea el . Daca trec 3 ani se subscrie datoria asta. Pot sa fac ceva inainte sa ma dea el in judecata? Astept raspuns.
Cel mai recent răspuns: ionut2011 , utilizator 12:53, 27 Aprilie 2011
Daca trec 3 ani se prescrie suma pe care chipurile i-o datorezi, deci trecerea timpului este in favoarea ta. Masina nu este pe numele tau, ai doar o chitanta de mana care ar trebui transformata in act autentic .Nu ai precizat daca ai talonul si cartea masinii. si nici daca ai dat deja vreo suma de bani din acea datorie.
Daca dupa trei ani nu te da in judecata pentru acei bani ii restitui masina si faceti un act care sa reflecte realitatea si nu o simulatie care va costa nervi si bani .
Toate actele masinii sunt la mine. Am facut chiar si un contract de vanzare cumparare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenintat ca voi fi dus la politie skorpionulcs skorpionulcs acum 2 zile am vandut o masina unui individ, zis si facut , a doua zi ma suna ca vrea sa imi restituie masina si sa ii dau bani inapoi , ca masina nu ar fi pe ... (vezi toată discuția)
Contract imprumut o suma de bani pizzaman18 pizzaman18 Buna ziua, Am si eu nevoie de un sfat: Un prieten, mai bine zis un prieten cu probleme in a-si plati datoriile, m-a rugat sa-l imprumut cu o suma de ... (vezi toată discuția)
Litigiu auto Daniel Remus Daniel Remus Acum un an am vândut un Volkswagen Polo unui vecin cu suma de 500 euro. Am convenit sa ii dau mașină pe încredere cu acte mașinii urmând ca banii sa ii ... (vezi toată discuția)