avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 403 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract Individual de Munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract Individual de Munca

In ce conditii conform legii se incheie CIM pe perioada determinata?
Cel mai recent răspuns: lesko , utilizator 19:20, 26 Aprilie 2011
Contractul individual de muncă poate fi încheiat pentru o durată determinată numai în următoarele cazuri:
a) înlocuirea unui salariat în cazul suspendării contractului său de muncă, cu excepţia situaţiei în care acel salariat participă la grevă;
b) creşterea temporară a activităţii angajatorului;
c) desfăşurarea unor activităţi cu caracter sezonier;
d) în situaţia în care este încheiat în temeiul unor dispoziţii legale emise cu scopul de a favoriza temporar anumite categorii de persoane fără loc de muncă;
d1) angajarea unei persoane care, în termen de 5 ani de la data angajării, îndeplineşte condiţiile de pensionare pentru limită de vârstă;
d2) ocuparea unei funcţii eligibile în cadrul organizaţiilor sindicale, patronale sau al organizaţiilor neguvernamentale, pe perioada mandatului;
d3) angajarea pensionarilor care, în condiţiile legii, pot cumula pensia cu salariul;
e) în alte cazuri prevăzute expres de legi speciale ori pentru desfăşurarea unor lucrări, proiecte, programe, în condiţiile stabilite prin contractul colectiv de muncă încheiat la nivel naţional şi/sau la nivel de ramură.

De la 01.05.2011, literele b) si e) se modifica si vor avea urmatorul cuprins:
„b) cresterea si/sau modificarea temporara a structurii activitatii angajatorului; ...
e) in alte cazuri prevazute expres de legi speciale ori pentru desfasurarea unor lucrari, proiecte sau programe.”
Ultima modificare: Marți, 26 Aprilie 2011
Cornel Vasile, Consilier juridic
Buna ziua,
Multumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare contract de munca wolfache wolfache Buna ziua, imi puteti spune va rog daca este posibila modificarea contractului de munca din unul pe perioada nedeterminata cu unul pe perioada determinata de ... (vezi toată discuția)
Probleme cu angajatorul ContSters170678 ContSters170678 domnilor .. la Nokia cluj angajarile se fac pe perioada determinata respectiv 1luna sau 3 luni si se tot prelungesc la nesfarsit nu stiu in ce baza a ... (vezi toată discuția)
Cim perioada determinata ainginer ainginer Mai imi permit si eu o intrebare: poate fi declarat nul un contract pe perioada determinata daca nu a fost incheiat pentru exceptiile date in ... (vezi toată discuția)