avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CIM perioada determinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CIM perioada determinata

Mai imi permit si eu o intrebare:
poate fi declarat nul un contract pe perioada determinata daca nu a fost incheiat pentru exceptiile date in lege

Multumiri anticipate
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:19, 11 Iulie 2008
Se poate sa dati cateva detalii?
Simplu:
postul este permanent nu temporar, nu inlocuiesc o persoana care lipseste temporar, practic acest contract a fost intocmit ca o proba de lucru cu toate ca legea nu permite
Contractul individual de muncă poate fi încheiat pentru o durată determinată numai în următoarele cazuri:
a) înlocuirea unui salariat în cazul suspendării contractului său de muncă, cu excepţia situaţiei în care acel salariat participă la grevă;
b) creşterea temporară a activităţii angajatorului;
c) desfăşurarea unor activităţi cu caracter sezonier;
d) în situaţia în care este încheiat în temeiul unor dispoziţii legale emise cu scopul de a favoriza temporar anumite categorii de persoane fără loc de muncă;
d1) angajarea unei persoane care, în termen de 5 ani de la data angajării, îndeplineşte condiţiile de pensionare pentru limită de vârstă;
d2) ocuparea unei funcţii eligibile în cadrul organizaţiilor sindicale, patronale sau al organizaţiilor neguvernamentale, pe perioada mandatului;
d3) angajarea pensionarilor care, în condiţiile legii, pot cumula pensia cu salariul;
e) în alte cazuri prevăzute expres de legi speciale ori pentru desfăşurarea unor lucrări, proiecte, programe, în condiţiile stabilite prin contractul colectiv de muncă încheiat la nivel naţional şi/sau la nivel de ramura.
Dupa cum vedeti sunt mai multe cazuri in care se incheie contractul de munca pe perioada determinata.
Sincer imi pare rau dar na-ti inteles nimic din ce-am scris eu.
Citatele din codul muncii le stiam si eu

Alte discuții în legătură

Contract individual de munca lesko lesko In ce conditii conform legii se incheie CIM pe perioada determinata? (vezi toată discuția)
Modificare contract de munca wolfache wolfache Buna ziua, imi puteti spune va rog daca este posibila modificarea contractului de munca din unul pe perioada nedeterminata cu unul pe perioada determinata de ... (vezi toată discuția)
Contract individual de munca Tudor Mitranescu Tudor Mitranescu consilierii juridici pot fi angajati cu contract individual de munca pe perioada determinata? tinand cont ca acest tip de contract este considerat la art 80 C. ... (vezi toată discuția)