avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CIM perioada determinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CIM perioada determinata

Mai imi permit si eu o intrebare:
poate fi declarat nul un contract pe perioada determinata daca nu a fost incheiat pentru exceptiile date in lege

Multumiri anticipate
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:19, 11 Iulie 2008
Cu tot respectul, cred faceti o confuzie.
Intre un post permanent si cresterea temporara a activitatii este o diferenta foarte mare.

Eu ca patron a unei firme de IT, spre exemplu, daca ma gasesc intr-un moment in care va trebui sa indeplinesc cateva proiecte intr-un termen limita (30 site-uri in 3 luni, un exemplu) si mai angajez inca 10 programatori pe langa cei 5 care ii am in mod constat cu CIM pe perioada nedeterminata sa pot duce proiectele la bun sfarsit, se numeste crestere temporara a activitatii. Ce as face cu cei 10 noi programatori dupa ce termin proiectele si n-au ce sa lucreze?
Exemplele pot continua.

Aveti si dvs perfecta dreptate, multi angajatori angajeaza pe perioada determinata pentru ca in 3-6 luni iti dai mai bine seama de cunostintele si abilitatile unui om decat in max 30 zile perioada de proba (pt functii de executie), dar puteti dovedi dvs cumva ca angajatorul s-a situat in afara legii cand ati incheiat cu el CIM pe perioada determinata?
Nu aveti motive sa va simti tradat / inselat sub nici o forma. Intr-o ultima instanta, aveati dreptul sa refuzati semnarea contractului daca nu erati de acord.

Puteti insa sesiza ITM-ul daca angajatorul nu si-a respectat obligatia de informare anterior incheierii contractului de munca conform art.17 din Codul Muncii sau sa sesizati nulitatea contractului in cazul in care nu ati efectuat analizele obligatorii la angajare.
ainginer a scris:

Sincer imi pare rau dar na-ti inteles nimic din ce-am scris eu.
Citatele din codul muncii le stiam si eu

Daca spuneti ca nu intelegem nimic din ceea ce scrieti dvs, atunci uitati-va in Dreptul civil - anul I cu privire la nulitatea unui act juridic si veti gasi acolo raspunsul pentru problema dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract individual de munca lesko lesko In ce conditii conform legii se incheie CIM pe perioada determinata? (vezi toată discuția)
Modificare contract de munca wolfache wolfache Buna ziua, imi puteti spune va rog daca este posibila modificarea contractului de munca din unul pe perioada nedeterminata cu unul pe perioada determinata de ... (vezi toată discuția)
Contract individual de munca Tudor Mitranescu Tudor Mitranescu consilierii juridici pot fi angajati cu contract individual de munca pe perioada determinata? tinand cont ca acest tip de contract este considerat la art 80 C. ... (vezi toată discuția)