avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 372 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Modificare status intreprindere individuala
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Modificare status intreprindere individuala

Buna,
Va rog sa-mi spuneti daca poate fi modificat statusul unei intreprinderi individuale din platitor de TVA in neplatitor de TVA si care e procedura care trebuie urmata pentru a realiza acest lucru(daca e posibil binenteles).

Multumesc :)
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 20:10, 26 Aprilie 2011
daca la sfarsitul anului 2011 totalul veniturilor vor fi mai mici de 35.000 euro, adica 119.000 lei, incepand cu 1 feb 2012 puteti deveni neplatitor de tva, pana atunci nu.
o alta posibilitate ar fi sa desfasurati doar operatiuni scutite de tva, dar nu cred ca e cazul.
E o propcedura f. greoaie. Veti merge la registrul comertului in audienta si declarati motivul trecerii la neplatitor, apoi mergeti la adm.fin. in audienta cu un memoriu si cereti la fel trecerea la neplatitor, faceti scandal ca veti intampina refuzuri ,desi legea permite .Vorbiti cu contabilul dvs.
cazacuioana a scris:

E o propcedura f. greoaie. Veti merge la registrul comertului in audienta si declarati motivul trecerii la neplatitor, apoi mergeti la adm.fin. in audienta cu un memoriu si cereti la fel trecerea la neplatitor, faceti scandal ca veti intampina refuzuri ,desi legea permite .Vorbiti cu contabilul dvs.

:) d-na avocat, chiar m-ati facut sa zambesc cu postul dvs.
aici nu merge pe exceptii sau vicii de procedura, indicati temeiul legal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Întreprinderile mici danr danr ½Orice persoană impozabilă a cărei cifră de afaceri anuală este mai mică de 35.000 euro (119.000 RON) este întreprindere mică, ceea ce îi permite ... (vezi toată discuția)
Firma de pardoseli lucian construct srl lucian construct srl buna.am si eu o intrebare.noi am avut un mag.de materiale de constructii si l-am suspendat.in oct 2012 am reluat activitatea,dar ca si activitate este ... (vezi toată discuția)
Inreg. ca platitor de tva ContSters103316 ContSters103316 Am o societate neplatitoare de tva. Acum am prins un contract de 400.000 euro care trebuie sa-l facturez in cel mult 5 transe.Daca in prima luna facturez ... (vezi toată discuția)