avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA firma de pardoseli
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

firma de pardoseli

buna.am si eu o intrebare.noi am avut un mag.de materiale de constructii si l-am suspendat.in oct 2012 am reluat activitatea,dar ca si activitate este pardoseli industriale.prestari servicii.....turnat betoane,sape,taiat beton,etc.am fost obligati sa ne luam si tva-ul,pt ca inainte am fost platitori de tva.contabila a zis ca pana in 10,12,2012 tre sa depunem hartiile sa fim neplatitori de tva.avem doar un angajat.cum sa procedam.cum e mai bine pt noi,sa fi platitori de tva sau nu?mentionez ca masinariile cu care lucra funct cu benzina.daca suntem nelatitori mai putem sa ne decontam benzina,si motorina din masini??care e limita pana la care poti fi,sau nu,platitor de tva.am inteles ca acuma platim 16%impozit,si dupa aceea,daca suntem microintreprindere,sau cam asa ceva,platim doar 3%impozit.mentionez ca bonurile de benzina sunt cam de 7000lei/luna.ce se intampla cu banii aia,daca ne schimbam.astept raspuns urgent,va rog daca se poate.ptr ca dimin la prima ora ma duc la contabila.ea zice ca e mai bine sa fim neplatitori de tva.e mai bine pt noi,sau mai usor ei,pt tinut evidenta?????astept raspuns.multumesc....
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 21:55, 9 Decembrie 2012
Va rog sa cititi aceste articole. Aveti explicate conditiile in care se poate renunta la calitatea de platitor de TVA.

[ link extern ]

[ link extern ]

[ link extern ]

Plafonul de la care firmele sunt obligate sa solicite inregistrarea in scopuri de TVA a fost majorat de la 35.000 la 65.000 de euro, respectiv de la 119.000 la 220.000 lei.

Combustibilul il puteti inregistra ca si cheltuiala daca deveniti neplatitor de TVA. Nu veti mai putea deduce sau colecta TVA. Depinde ce prefera partenerii Dvs. de afaceri. Posibil ca acestora sa nu le convina ca nu isi pot deduce TVA, Dvs. fiind neplatitor de TVA.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plafon impozit pe profit RodiZ RodiZ Conform legislatiei, o microintreprindere trece de la plata impozitului pe venit la cel pe profit dupa atingerea pragului de 65000 eur cifra de afaceri sau ... (vezi toată discuția)
Platitor de tva rodaf rodaf Buna ziua, Este obligata o societate comerciala sa devine platitoare de TVA cand a depasit plafonul de 65000 euro ? patronul nu ar vrea sa se complice nu ... (vezi toată discuția)