avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Platitor de TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Platitor de TVA

Buna ziua,
Este obligata o societate comerciala sa devine platitoare de TVA cand a depasit plafonul de 65000 euro ? patronul nu ar vrea sa se complice nu TVA-ul.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 12:28, 6 Ianuarie 2016
Plafonul pentru aplicarea regimului special de scutire de TVA este de 65.000 de euro.
Pentru detalii, vezi:
www.avocatnet.ro/content/art...
Ce activitati desfasurati?

Cod fiscal

ART. 310 - Regimul special de scutire pentru întreprinderile mici

(1) Persoana impozabilă stabilită în România conform art. 266 alin. (2) lit. a), a cărei cifră de afaceri anuală, declarată sau realizată, este inferioară plafonului de 65.000 euro, al cărui echivalent în lei se stabileşte la cursul de schimb comunicat de Banca Naţională a României la data aderării şi se rotunjeşte la următoarea mie, respectiv 220.000 lei, poate aplica scutirea de taxă, denumită în continuare regim special de scutire , pentru operaţiunile prevăzute la art. 268 alin. (1), cu excepţia livrărilor intracomunitare de mijloace de transport noi, scutite conform art. 294 alin. (2) lit. b).
......
(3) Persoana impozabilă care îndeplineşte condiţiile prevăzute la alin. (1) pentru aplicarea regimului special de scutire poate opta oricând pentru aplicarea regimului normal de taxă. Persoana impozabilă care realizează în cursul unui an calendaristic exclusiv operaţiuni scutite fără drept de deducere conform art. 292 nu se consideră că depăşeşte plafonul prevăzut la alin. (1).

Art 292 : [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prestari servici meddicale eduard.b eduard.b Daca un SRL care presteaza servicii medicale, depaseste ca CA 65000 Euro nu este obligat sa fie platitor de TVA si care este baza legala. Are ceva ... (vezi toată discuția)
Vanzarea a mai mult de o proprietate intr-un an george_a george_a Draga membri, As dori sa vand 2-3 garsoniere vechi anul acesta. Mi s-a spus de la un agent imobiliar ca, daca as vinde mai mult de o proprietate pe an, at ... (vezi toată discuția)
Cifra de afaceri ptr tva la intreprinderi familiale pojoga pojoga as dori sa stiu care este cifra de afeceri de la care trebuie sa incep sa platesc TVA la o intreprindere familiala? (vezi toată discuția)