avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 361 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Prestari servici meddicale
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Prestari servici meddicale

Daca un SRL care presteaza servicii medicale, depaseste ca CA 65000 Euro nu este obligat sa fie platitor de TVA si care este baza legala. Are ceva plafonat pe viitor la o cifra de afaceri.
Va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: eduard.b , utilizator 19:24, 5 Martie 2018
Cod Fiscal:

ART. 310 - Regimul special de scutire pentru întreprinderile mici
(1) Persoana impozabilă stabilită în România conform art. 266 alin. (2) lit. a), a cărei cifră de afaceri anuală, declarată sau realizată, este inferioară plafonului de 65.000 euro, al cărui echivalent în lei se stabilește la cursul de schimb comunicat de Banca Națională a României la data aderării și se rotunjește la următoarea mie, respectiv 220.000 lei, poate aplica scutirea de taxă, denumită în continuare regim special de scutire, pentru operațiunile prevăzute la art. 268 alin. (1), cu excepția livrărilor intracomunitare de mijloace de transport noi, scutite conform art. 294 alin. (2) lit. b).
....
(3) Persoana impozabilă care îndeplinește condițiile prevăzute la alin. (1) pentru aplicarea regimului special de scutire poate opta oricând pentru aplicarea regimului normal de taxă. Persoana impozabilă care realizează în cursul unui an calendaristic exclusiv operațiuni scutite fără drept de deducere conform art. 292 nu se consideră că depășește plafonul prevăzut la alin. (1).


ART. 292 - Scutiri pentru anumite activități de interes general și scutiri pentru alte activități

(1) Următoarele operațiuni de interes general sunt scutite de taxă:

a) spitalizarea, îngrijirile medicale și operațiunile strâns legate de acestea, desfășurate de unități autorizate pentru astfel de activități, indiferent de forma de organizare, precum: spitale, sanatorii, centre de sănătate rurale sau urbane, dispensare, cabinete și laboratoare medicale, centre de îngrijire medicală și de diagnostic, baze de tratament și recuperare, stații de salvare și alte unități autorizate să desfășoare astfel de activități;
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Platitor de tva rodaf rodaf Buna ziua, Este obligata o societate comerciala sa devine platitoare de TVA cand a depasit plafonul de 65000 euro ? patronul nu ar vrea sa se complice nu ... (vezi toată discuția)
Trecere la neplatitor tva dupa schimbare cod caen coldone coldone Bună ziua! Firma mea este plătitoare de TVA, pana acum desfășurând activități de comerț, CAEN 4774. Cifra de afaceri pe 2020 a fost de aproximativ ... (vezi toată discuția)
Urmare a depasirii plafonului de tva intra la platitor de tva sau intra in sfera de scutiri pe tva? dialorega dialorega Buna seara, Un PFA al carui titular persoana fizica de profesie medic anestezist cu contract de prestari servicii incheiat cu spital si clinica privata ... (vezi toată discuția)