avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 676 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Cifra de afaceri ptr TVA la intreprinderi familiale
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Cifra de afaceri ptr TVA la intreprinderi familiale

as dori sa stiu care este cifra de afeceri de la care trebuie sa incep sa platesc TVA la o intreprindere familiala?
Cel mai recent răspuns: Lăzăruţiu Lucian , Avocat 08:06, 7 Ianuarie 2016
Cod fiscal:

ART. 310 - Regimul special de scutire pentru întreprinderile mici

(1) Persoana impozabilă stabilită în România conform art. 266 alin. (2) lit. a), a cărei cifră de afaceri anuală, declarată sau realizată, este inferioară plafonului de 65.000 euro, al cărui echivalent în lei se stabileşte la cursul de schimb comunicat de Banca Naţională a României la data aderării şi se rotunjeşte la următoarea mie, respectiv 220.000 lei, poate aplica scutirea de taxă, denumită în continuare regim special de scutire , pentru operaţiunile prevăzute la art. 268 alin. (1), cu excepţia livrărilor intracomunitare de mijloace de transport noi, scutite conform art. 294 alin. (2) lit. b).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema plafon tva marin05 marin05 Buna seara, am si eu o intrebare: plafonul de TVA se recalculeaza proportional cu lunile de functionare? Multumesc anticipat! (vezi toată discuția)
Platitor de tva rodaf rodaf Buna ziua, Este obligata o societate comerciala sa devine platitoare de TVA cand a depasit plafonul de 65000 euro ? patronul nu ar vrea sa se complice nu ... (vezi toată discuția)
Valoare plafon tva in 2016? ionela.avon ionela.avon plafon tva buna ziua am inteles ca s a modificat plafonul pt tva in anul 2016 in anul 2015 era 220000 lei ~ 65000 euro anul acesta cat este ? (vezi toată discuția)