avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 610 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Problema plafon TVA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Problema plafon TVA

Buna seara, am si eu o intrebare: plafonul de TVA se recalculeaza proportional cu lunile de functionare? Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: adema1980 , utilizator 21:27, 18 Octombrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu.
Temei:

ART. 310 - Regimul special de scutire pentru întreprinderile mici

(1) Persoana impozabilă stabilită în România conform art. 266 alin. (2) lit. a), a cărei cifră de afaceri anuală, declarată sau realizată, este inferioară plafonului de 65.000 euro, al cărui echivalent în lei se stabilește la cursul de schimb comunicat de Banca Națională a României la data aderării și se rotunjește la următoarea mie, respectiv 220.000 lei, poate aplica scutirea de taxă, denumită în continuare regim special de scutire , pentru operațiunile prevăzute la art. 268 alin. (1), cu excepția livrărilor intracomunitare de mijloace de transport noi, scutite conform art. 294 alin. (2) lit. b).
[...]
(5) Pentru persoana impozabilă nou-înființată care începe o activitate economică în decursul unui an calendaristic, plafonul de scutire este plafonul prevăzut la alin. (1).



~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cifra de afaceri ptr tva la intreprinderi familiale pojoga pojoga as dori sa stiu care este cifra de afeceri de la care trebuie sa incep sa platesc TVA la o intreprindere familiala? (vezi toată discuția)
Platitor de tva rodaf rodaf Buna ziua, Este obligata o societate comerciala sa devine platitoare de TVA cand a depasit plafonul de 65000 euro ? patronul nu ar vrea sa se complice nu ... (vezi toată discuția)
Valoare plafon tva in 2016? ionela.avon ionela.avon plafon tva buna ziua am inteles ca s a modificat plafonul pt tva in anul 2016 in anul 2015 era 220000 lei ~ 65000 euro anul acesta cat este ? (vezi toată discuția)