avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1997 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale impozite pe teren dupa Cod Fiscal, art. 256
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

impozite pe teren dupa Cod Fiscal, art. 256

Ce impozit plateste un teren intravilan de 2000mp categorie de folosinta "alta decat teren cu constructie", clasat arabil, cadrul localitatii B, rangul localitatii I I I, proprietatea de o persoana juridica?
Cel mai recent răspuns: EUGEN BOT , Consultant fiscal 22:01, 10 Iunie 2011
Impozitele se stabilesc anual de catre consiliile locale ale fiecarei localitati, de regula in luna mai pentru anul urmator.
Daca primaria in raza careia se afla terenul are pagina de internet ar trebui sa gasiti hotararea din 2010 privind aprobarea impozitelor si taxelor locale pentru anul 2011.
Capitolul 3 din Titlul IX , art .258 din Codul fiscal -2011 arata modul de calcul al impozitului pe teren . Acesta se stabileste " luand in calcul numarul de metri patrati de teren, rangul localitatii in care este amplasat terenul si zona si/sau categoria de folosinta a terenului, conform incadrarii facute de consiliul local " .

Tabelele cu sumele ce corespund fiecarei zone de incadrare ,coeficientii de corectie si categoria de folosinta a terenurilor, le puteti gasi aici :

[ link extern ]

Sursa: www.static.anaf.ro

Chiar daca terenul este la alta categorie de folosinta decat terenuri cu constructii va trebui sa achitati impozitul stabilit pentru aceasta categorie de folosinta, daca nu prezentati acte din care sa rezulte faptul ca desfasurati activitati agricole(obiect de activitate, venituri si cheltuieli)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul valoare impozabila teren Gabriel Stefanescu Gabriel Stefanescu Buna ziua, As dori sa dezmembrez un teren de 2066 mp in Comuna Frumusani, Sat Postavari, Jud.Calarasi si as dori sa aflu valoarea de impozitare pentru ... (vezi toată discuția)
Impozit pe teren intravilan ContSters253530 ContSters253530 cat tebuie sa platesc impozitul pentru suprafata de 2500 mp teren intravilan pe un singur an (vezi toată discuția)
Care este cota de impozitare teren? Anda Mateiu Anda Mateiu Buna ziua! va rog daca ma puteti ajuta cu un raspuns. Am un contract de inchiriere teren si obtin chirie pe an 600 dolari. Care este cota de impozitare in ... (vezi toată discuția)