avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 372 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Trecerea de la pensie anticipata la pensie pentru ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Trecerea de la pensie anticipata la pensie pentru limita de varsta

buna ziua,
Daca o persoana este pensionata anticipat partial din 2009,si anu;l acesta are un certificat de handicap gradul Accentuat,poate cere trecerea la pensie pentru limita de varsta in conditiile in care va avea in luna august 58 ani si o vechime in munca de peste 33 ani
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 21:56, 27 Aprilie 2011
ghiumusa a scris:
Daca o persoana este pensionata anticipat partial din 2009,si anu;l acesta are un certificat de handicap gradul Accentuat,poate cere trecerea la pensie pentru limita de varsta in conditiile in care va avea in luna august 58 ani si o vechime in munca de peste 33 ani.

Nu (presupun ca va referiti la trecerea la pensie pentru limita de varsta anul acesta).

Daca este femeie va trece la pensie pentru limita de varsta atunci cand va implini 59 de ani si 6 luni, daca este barbat va trece la pensie pentru limita de varsta atunci cand va implini 65 de ani. Trecerea la pensie pentru limita de varsta se face din oficiu, nu la cerere.

Pentru a beneficia de pensie pentru limita de varsta mai devreme ar fi trebuit ca handicapul sa fie preexistent calitatii de asigurat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie pentru limita de varsta, persoana cu handicap preexistent calitatii de asigurat escuco escuco sunt nascut pe 26.12.56,am o vechime de 16ani,7luni si 13 zile in conditii de handicap preexistent(gradul II de handicap) si din data de 21.11.2011 beneficiez ... (vezi toată discuția)
Ce demersuri sunt necesare pentru a obtine o reducere a varstei de pensionare datorita unei invaliditati gradul ii din 2007 ? Vasile Rascanu Vasile Rascanu Am fost pensionat in 2007 gradul II invaliditate . Varsta standard de pensionare : 65 de ani conform deciziei privind acordarea pensiei de invaliditate. Am ... (vezi toată discuția)
Pensionar ionutzul ionutzul Buna seara!Tata este nascut in data de 08.03.1962.Este pensionat din 2001 cu grad de handicap accentuat ca NEVAZATOR.Pana in 2001 are cotizat 21 de ani si 8 ... (vezi toată discuția)