va rog frumos sa-mi spuneti si mie in cazul in care am avut lipsa in gestiune (100lei)garantia mea este de 2500lei,cat timp dureaza tranzactia cu banca pentru a-mi oprii de catre angajator suma lipsa din contul meu ?daca trebuie sa trimita cei de la banca ceva in acest sens (extras de cont sau altceva?va multumesc anticipat!
Buna ziua! Legea 22/1969
Art. 16. – Garanţia în numerar şi dobînda aferentă pot fi ridicate de către gestionarul titular al carnetului de consemnare la încetarea contractului său de muncă sau la trecerea într-o funcţie pentru care nu se cere garanţie, în situaţia în care nu a cauzat o pagubă sau cînd paguba a fost acoperită în întregime. Agenţii economici, autorităţile sau instituţiile publice sunt obligaţi, în aceste cazuri, să elibereze gestionarului, în termen de cel mult 10 zile, carnetul de consemnare împreună cu o comunicare către Casa de Economii şi Consemnaţiuni în care să se arate că titularul are dreptul să ridice garanţia.
.....................................................................................................................................
Art. 17. – Casa de Economii şi Consemnaţiuni are obligaţia să elibereze sumele depuse drept garanţie, după caz:
a) titularului carnetului de consemnare, pe baza comunicării făcute de agenţii economici, autorităţile sau instituţiile publice şi a prezentării carnetului;
b) agenţiilor economici, autorităţilor sau instituţiilor publice, pe baza cererii acesteia şi a unei copii certificate de pe titlul executoriu definitiv obţinut împotriva gestionarului.
Pentru a usura procedura, va recomand nu incercati a achita lipsa din suma depusa ca garantie.Ajungeti la o intelegere cu angajatorul,achitati lipsa, dupa care va ridicati fara probleme, suma depusa drept garantie
O zi buna!