Ieri am fost impreuna cu un avocat la postul de politie de care apartin pentru a vedea ce probe s-au mai administrat intr-un dosar in care sunt trecut ca invinuit .Fapta nu a fost comisa de mine ci de fratele meu.Eu cel putin nici nu am fost de fata la momentul altercatiei.Am cerut sa fie audiati martorii la care ma aflam in seara respectiva.Domnul avocat a intrebat cum se va incheia referatul din partea politiei.Domnul care se ocupa de dosar a zis ca o sa fie cu propunerea de incepere a urmaririi penale pentru amindoi invinuiti ptr ca asa reiese din probatoriu.Articolul de lege pentru acest dosar este de vatamare corporala 181.Avocatul a studiat dosarul si la final i-a atras atentia domnului agent zicind-ui ca decizia de a propune inceperea penala este in contradictoriu cu ce reiese din probele adimistrate in dosar la care acest agent a zis nu am ce sa fac asa cer sefii si domnul procuror .Din partea cui sa-r considera acest abuz de postul de politie sau de la parchet?
Abuz pt ce anume? Pt ca se va face propunere pt inceperea urmaririi penale? Daca avocatul a atras atentia organului de cercetare ca nu exista probe pt inceperea urmaririi nu inseamna ca organul de cercetare savarseste un abuz prin propunerea inceperii urmaririi penale, acesta putand fi de alta parere. Asadar, daca nu vor exista destule probe, se va dispune scoaterea de sub urmarire.
domnule, analizand probatoriul administrat org de cercetare penala trimit propunerea catre procuratura, insa procurorul este cel care scoate de sub urmarire penala sau incepe urmarirea penala prin rezolutie , ulterior trimitand dosarul in instanta. Deci de la politie mai avem un procuror si un judecator care analizeaza probatoriul in raport cu fapta si plangerea. probabil in lipsa unor dovezi temeinice se va dispune Nup de procuror sau ajuns in faza de judecata , presedintele de complet analizand dosarul dispune o sanctiune mai mica sau mai mare in conformitate cu circumstantele, probele, modalitatile etc, avocatul isi face meseria la procuratura , prin contestatie la rezoutia procurorului sau in instanta .
Urmarirea penala
maran
Buna ziua,
As vrea sa stiu daca trebuie sa fi anuntat in momentul in care s-a inceput urmarirea penala impotriva ta si daca apare ceva pe cazier(pentru ... (vezi toată discuția)