avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 897 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... exista obligatia ?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

exista obligatia ?

Buna ziua!
o persoana a are un credit de la banca b pe care nu l-a mai putut si nu il mai poate achita,nu are venitur(nici macar salariale) si nici bunuri imobile sau mobile.Societatea de recuperatori R ii trimite o somatie in care scrie,,aveti obligatia de a declara venitul provenit din datoria neachitata (7800lei),acest fapt ar putea fi considerat drept o infractiune".Exista o lege in acest sens?Ce se va intampla?Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 11:00, 2 Mai 2011
In sens juridic, pentru a realiza un venit, trebuie sa desfasurati o activitate generatoare de un asemenea venit. Neplata unui debit, care constituie o inactiune, nu poate intra la categoria de "venit", astfel incat nu exista obligatia de a declara un asemenea "venit". Prin urmare, nici nu putem vorbi despre existenta vreunei infractiuni. Este doar o stratagema a recuperatorilor.
probabil, a fost scrisa gresit. in orice caz, faptul ca nu plateste o datorie, nu constituie o fapta penala
Sunteti foarte sigur ca asa scrie? Ca sincer, nu e vorba ca nu e legal sau ca e, dar nu are niciun sens. Si, de regula, nu suna atat de prost nici notificarile recuperatorilor de creante, asa incat, poate verificati la persoana in cauza cum scrie exact.
avlil, asa suna sunt convins. La cat sunt de praf aceste firme nu m-ar mira.
Atunci scrieti-ne o bucatica mai mare, ca poate tine de context.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somatie neplata credit bancar dilysoft dilysoft Va citez aici o parte din textul somatiei: \"_____ SRL a intreprins toate masurile in vederea solutionarii acestei situatii, insa fara succes deoarece ... (vezi toată discuția)
Modificarea kilometrajului auto - fapta penala? DanyD DanyD O alta persoana decat mine (care a avut masina mea in comodat)) a dat cuiva acest autoturismul (sa-l tina in custodie, pana ii achita o datorie). Am recuperat ... (vezi toată discuția)
O problema spinoasa si incurcata rau:) Paul_Ungureanu Paul_Ungureanu Buna seara, va supun atentiei un caz si va rog sa-mi oferiti o indrumare legala sau un set de solutii. Asadar: avem o familie, de trei persoane, parintii ... (vezi toată discuția)