avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 285 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Contract de comodat
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Contract de comodat

Contractul de comodat dintre 2 societati avand ca obiect un autoturism pentru valabilitatea lui trebuie autentificat la notar?
sau este valabil prin simplul acord de vointa al partilor
Cel mai recent răspuns: ContSters71920 , utilizator 19:25, 27 Aprilie 2011
Este valabil prin simplul acord de vointa al partilor.
Pentru opozabilitatea lui fata de tertI trebuie insa sa aiba data certa - incheierea de data certa care poate fi data de un avocat.-
Este valabil doar cu simplul acord de vointa.
nefiind vorba despre transmiterea unui drept de proprietate un contract simplu incheiat intre cele societati comerciale este suficient.
Stie cineva textul de lege referitor la darea de data certa pentru opozabilitate fata de terti?
In ce situatii este nevoie aceasta opozabilitate? stie cineva cateva exemple?
Va multumesc
data certa este data inregistrarii lui in registru de intrari/iesiri a societatilor partere ale contractului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contracte de inchiriere Brilliance Brilliance Buna ziua. Intrebarea mea este legata de contractul de inchiriere al unui imobil, in cazul in care contractul a fost semnat de ambele parti dar nu a fost ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat sediu pfa Minaina Minaina Vreau sa mi fac PFA si am inteles ca daca folosesc adresa de domiciliu trebuie sa fac un contract cu parintii, acest contract trebuie facut la notar? Multumesc (vezi toată discuția)
Opozabilitatea contractului de locatiune. data certa zaganescu zaganescu In conformitate cu prevederile NCC art. 1811 lit. b) [i]\"Dacã bunul dat în locaţiune este înstrãinat, dreptul locatarului este opozabil ... (vezi toată discuția)