avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contracte de inchiriere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contracte de inchiriere

Buna ziua. Intrebarea mea este legata de contractul de inchiriere al unui imobil, in cazul in care contractul a fost semnat de ambele parti dar nu a fost inregistrat la administratia financiara, se considera a fii un act valid?
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 16:40, 10 Noiembrie 2011
da bineinteles,doar ca este o ""mica""evaziune fiscala,in rest simplul acord de vointa este nu numai necesar dar si suficient pentru ca acrul sa i-a nastere si sa produca efecte
O mica completare, contractul nu are data certa, asta daca nu are incheiere de autentificare data de notar ori de certificare data de avocat. Astfel, nu va fi opozabil tertilor.
contractul este perfect valabil. autentificarea nu este conditie de validitate la inchiriere
da,dar produce efecte intre partile contractante.
data certa este necesara pentru a proba existenta actului daca una dintre parti nu il recunoaste,dar nu este forma ad validitatem asa dar nu afecteaza valabilitatea lui

Alte discuții în legătură

Opozabilitatea contractului de locatiune. data certa zaganescu zaganescu In conformitate cu prevederile NCC art. 1811 lit. b) [i]\"Dacã bunul dat în locaţiune este înstrãinat, dreptul locatarului este opozabil ... (vezi toată discuția)
Suma antecontract apart skinny skinny Buna seara, am facut un antecontract la un apartament, iar acum 3 luni am renegociat pretul verbal, dat fiind caderea pietei, dar nu am modificat ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare imobil anana67 anana67 Actul de vanzare-cumparare a unui imobil trebuie autentificat la notariat. Ce se intampla atunci cand vanzatorul este o societatea comerciala are ca obiect de ... (vezi toată discuția)