avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 974 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contracte de inchiriere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contracte de inchiriere

Buna ziua. Intrebarea mea este legata de contractul de inchiriere al unui imobil, in cazul in care contractul a fost semnat de ambele parti dar nu a fost inregistrat la administratia financiara, se considera a fii un act valid?
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 16:40, 10 Noiembrie 2011
Am si facut precizarea ca sanctiunea lipsei datei certe este ca nu este opozabil partilor, pana la momentul in care dobandeste data certa. intre noi fie vorba,in cazul unui litigiu, nu se poate dovedi data de la care s-a incheiat contractul , fara administrarea altor mijloace de proba,numai cu contractul, daca acesta nu are data certa.
In rest de acord, nu e anulabil, nu se incalca nicio conditie de validitate.
Pot fi dificultati sa fie inscris in Cf dreptul de locatiune, dar e cu totul alta problema.

in privinta formei autentice, adevarat ca au fost convinsi cei de la CF sa nu mai ceara forma autenticapentru inscrierea in CF a contratelor de locatiune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Opozabilitatea contractului de locatiune. data certa zaganescu zaganescu In conformitate cu prevederile NCC art. 1811 lit. b) [i]\"Dacã bunul dat în locaţiune este înstrãinat, dreptul locatarului este opozabil ... (vezi toată discuția)
Suma antecontract apart skinny skinny Buna seara, am facut un antecontract la un apartament, iar acum 3 luni am renegociat pretul verbal, dat fiind caderea pietei, dar nu am modificat ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare imobil anana67 anana67 Actul de vanzare-cumparare a unui imobil trebuie autentificat la notariat. Ce se intampla atunci cand vanzatorul este o societatea comerciala are ca obiect de ... (vezi toată discuția)