Minorul are 17 ani.Fapta:furtul dintr-un hipermarket.Valoarea obiectelor a fost estimata la 500 ron.Obiectele au fost platite la fata locului.I-a fost ceruta si o declaratie,ceea ce s-a efectuat de bunavoie din partea faptuitorului.Ulterior,a fost chemat la sectia de politie pentru inca o declaratie.Care vor fi consecintele?
Minorul de 17 ani este pasibil de raspundere penala.In conditiile in care prejudiciul a afost recuperat, neavand antecedente penale si avand o atitudine sincera, cooperanta, in fata organelor ce cercetare penala, ar putea, eventual, sa primeasca o amenda administrativa
in cel mai fericit caz, va avea de plata o amenda administrativa si nu va avea cazier.
in cel mai neferici, va fi condamnat cu suspendare sau nu, pt furt.
sa mearga cu un avocat sa dea declaratii
V-a raspunde penal pentru fapta de furt. Chiar daca prejudiciul a fost recuperat, fapta de furt tot exista. Este dificil sa ne dam seama : a recunoscut fapta? ce a declarat in fata organelor de politie?
Furt hipermaket
belle30
buna ziua...azi 13.04.2010 am fost prinsa cu poduse neachitate in valoare de 180 ron din hipermarketul cora.s-a chemat politia am mers la sectie unde am dat ... (vezi toată discuția)
Furt
g3o
Buna seara.Am o nelamurire.O persoana X sa zicem a fost prinsa ca a furat un sac cu detergent dintr-un magazin prin camera video.A fost dusa la politie in urma ... (vezi toată discuția)