Am o problema ... ca toti cei care scriu pe acest site :D.
Tatal meu in timpul casatoriei cu mama mea a achizitionat pe numele sau (doar pe numele sau) un teren (banii cu care a cumparat terenul au fost ai mamei, tocmai ce vanduse casa parinteasca, deci mostenirea ei).
Dupa ce tatal meu a decedat am aflat ca in timpul vietii a instrainat acest teren, evident fara acordul mamei.
doar prin declarare in fals, ca nu e casatorit la data cand a cumparat terenul. altfel nu-mi dau seama.
mergeti la un avocat cu actele prin care s-a cumparat terenul si ulterior a fost vandut, poate exista cai ca mama sa reintre in posesia terenului
atunci nu avea cum sa-l vanda fara acord. ori nu a fost notarul atent, ori nu stiu.. mama sigur nu a semnat vreo procura candva?
puteti verifica la notarul unde s-a instarinat terenul, daca exista o imputernicire din partea mamei, daca nu exista, va puteti adresa instantei de judecata pt anularea actului de vanzare
Faptul ca tatal dumneavoastra a achizitionat acel teren cu banii sotiei nu e nimic ilegal,doar ca la inscrierea dreptului de propietate in cartea funciara ar fi trebuit sa fie trecuta si mama dumneavoastra in calitate de copropietar.Probabil ca acest lucru nu a fost facut de a fost posibila vanzarea terenului fara acordul sotiei.La vanzarea unui teren notarul este obligat sa solicite de la vanzator extrasul de carte funciara ,certificatul fiscal.act de identitate etc.si toate actele prin care face dovada propietatii asupra terenului ce urmeaza a fi vandut.