avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire din partea bunicilor..Am mare nevoie de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire din partea bunicilor..Am mare nevoie de ajutor!

Am o mare problema. Mama mea a murit acum aprox. 7ani. Eu sunt inca minora(17ani) si stau in custodia tatalui meu. De la decesul mamei, bunicii din partea acesteia s-au despartit(nu mai locuiesc impreuna), insa nu au divortat. Bunicul meu doreste sa vanda casa in care au locuit impreuna si a dat-o afara pe bunica mea. intrebare: Ar putea bunicul meu sa vanda, fara acordul buncii? Iar eu?Eu(sau tatal meu,ca si tutore) avem vre-un drept acolo?Mentionez ca mama mea este singura la parinti. Va rog sa ma ajutati, pentru ca nu stiu ce sa fac. Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 00:48, 29 Iunie 2009
In cazul in care casa respectiva este un bun comun , apartinand deopotriva bunicului si bunicii intrucat a fost achizitionata in timpul casatoriei lor, bunicul nu o poate vinde fara a avea acordul prealabil al bunicii. Nici dreptul de a o da afara nu il are. In alt caz, acela in care casa este un bun propriu al bunicului, dobandit prin mostenire, donatie ori cumparre( anterioara casatoriei) , acesta are dreptul de o vinde si a dispune de ea asa cum doreste. Dvs. aveti doar un drept de a-i mosteni pe bunici , venind prin reprezentare si luand locul mamei la mostenire .
Ultima modificare: Duminică, 28 Iunie 2009
ContSters47264, utilizator
Nu poate sa vanda casa fara acordul buncii , daca este un drept dobandit in comun.Chiar si fara a fi un drept care nu ar fi dobandit in comun , bunica are drept la o cota parte din casa , in cazul in care s-au efectuat reparatii si alte lucruri conexe.
buna ziua ,
daca este bun comun nu poate vinde bunicul fara bunica si chiar daca nu este tot are o cota parte .
Intradevar, daca casa a fost construita sau achizitionata de catre bunici impreuna , aceasta este un bun comun si nu poate sa fie instrainat fara acordul celuilalt coproprietar.
Daca casa este un bun propriu al bunicului, construita sau achizitionata inainte de casatoria bunicilor, ori mostenita de bunic chiar in timpul casatoriei, acesta poate instarina casa fara acordul bunicii.
Momentan, nu beneficiati de nici un drept asupra casei, insa la decesul bunicilor veti avea parte de mostenire, doar dumneavoastra pentru ca veniti la mostenire prin reprezentare pentru mama decedata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare apartament dodopch dodopch Buna ziua, am o intrebare .. Mama mea a dobandit un apartament in timpul casatoriei din partea bunicii, inafara de acesta mai avea inca unul care a fost ... (vezi toată discuția)
Curiozitate partaj dupa recasatorire . Geo C.P. Geo C.P. Povestea este cam asa : Bunicul meu , dupa moartea bunicii mele, s a recasatorit cu o persoana care detinea in acel moment un apartament .Ulterior si ... (vezi toată discuția)
Mostenire maria1956 maria1956 Terenul pe care este construita casa parintilor mei este mostenit de tata iar casa este construita in timpul casatoriei cu mama.Ce mi se cuvine mie la ... (vezi toată discuția)