avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 854 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Teren vandut cu chitanta mana in urma cu 20 ani ..
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Teren vandut cu chitanta mana in urma cu 20 ani ..

Buna ziua. Sora mamei a vandut un teren intravilan cu chitanta de mana(cred) in urma cu 15 -20 ani. Cu toate ca era si mama propietara bunicul fiind decedat .Nu s-a facut succesiune,bunicul fiind decedat. cei care l-au cumparat de la sora mamei spun ca isi pot face carte funciara pe acel teren ,fara a mai avea nevoie de mine doar in baza chitantelor cu care au platit fiscul la primarie... Eu nu vreau sa pierd partea mea,nu am stiut de acel teren,si in ce conditii a fost instrainat de bunica .Ce demersuri pot sa fac si de unde ar trebui sa incep?.Va rog sa ma ajutati. Am inteles ca exista titlu de propietate pe acel teren,deci nu stiu cum a putut matusa sa il vanda cu chitanta de mana
Ultima modificare: Marți, 30 Ianuarie 2024
constantin29, utilizator
Cel mai recent răspuns: constantin29 , utilizator 10:04, 31 Ianuarie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună seara !Începeți cu a dezbate moștenirea bunicului , apoi partajul bunurilor din masa succesorală și , în funcție de lotul in care va cădea terenul respectiv , vor putea cei cu chitanța să-si facă un contract de vânzare cumpărare pentru bunul respectiv . Deocamdată, chitanța respectivă reprezintă o promisiune de vânzare doar din partea unui coproprietar.
Doar in baza chitanței de mână pt teren și a celor de plată a impozitului, nu-și pot intabula nimic: nu au niciun titlu de proprietate deocamdată. Discuția e mai lungă. Aici v-am putut da doar niște date primare.
Si inca ceva...oamenii aia au fost bransati la curent si apa ,cu contract pe numele lor,desi titlu de propietate e pe alt nume (al bunicului) E legala treaba asta?? Adica poti sa iti tragi utilitati pe un teren chiar daca nu tu esti propietar? Multumesc mult pentru amabilitate!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire de la bunici paris50paris paris50paris Buna ziua va rog sa ma ajutati cu un sfat in 1975 bunicul meu a decedat el a avut in propietate 1000.mp.intravilan el a avut 2 copii dupa 1991 sa restituit ... (vezi toată discuția)
Vanzare-cumparare cu act sub semnatura privata (chitanta de mana) ContSters222775 ContSters222775 Inainte de decesul bunicii mele, in 1976, tatal meu a instrainat printr-o chitanta de mana, o casa de locuit, fara acordul expres al bunicii mele (nu exista ... (vezi toată discuția)
Teren badescucorina badescucorina matusa mamei mele are un teren,acest teren a fost muncit de niste oameni,matusa mamei mele a decedat in urma cu 4 ani nu are titlul de proprietate pe acel ... (vezi toată discuția)