avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 237 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

teren

matusa mamei mele are un teren,acest teren a fost muncit de niste oameni,matusa mamei mele a decedat in urma cu 4 ani nu are titlul de proprietate pe acel teren pentru ca in 2007 in acea zona nu s-au dat titluri de propietate,in schimb impozitul la acel teren vine pe numele decedatei,credem ca matusa mamei mele a facut o chitanta de mina cu acei oameni dar fara stirea fratilor ei acest pamint fiind mostenit de la tatal lor,oameni care au muncit acel pamint au vindut terenul.e vre-o sansa de recuperat acel teren.va multumesc
Deci, daca impozitul vine in continuare pe matusa decedata inseamna ca nici o alta persoana nu l-a declarat ca fiind proprietatea ei.
In atare conditii, ar trebui sa verificati la biroul de carte funciara in raza caruia se afla terenul daca acest teren este intabulat pe numele vreunui proprietar ... daca s-a facut vreun contract de vanzare cumparare sau o constatare de vanzare (din 1996 pana in prezent), acestea trebuiau operate in cartea funciara.
Daca nu exista un alt proprietar, atunci va trebui sa mergeti la Comisia locala din cadrul primariei si sa verificati daca matusa a formulat vreo cerere pentru titlu si care e stadiul solutionarii ei.
Daca nu are cerere facuta de matusa, atunci nu poate obtine un titlu de proprietate asupra terenului. Fara titlu de proprietate, nu exista nici drept de proprietate si nici posibilitatea revendicarii terenului.
acest pamint e mostenit de la parintii matusei pe acest pamint nu a fost singura ,au m-ai fost doi frati printre care unul e bunicul meu ei sunt morti de ceva timp ultima care a murit a fost matusa si aceasta nu a depus o cerere pentru titlu deoarece nu se dadea la vremea aceea,dar la ora actuala ea apare la primarie cu acest teren dar nu vor sa dea informatii de acolo despre acest teren ce se intimpla cu el

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare despre un teren badescucorina badescucorina matusa mamei mele care e decedata, a avut un teren pe numele ei,aceasta nu a avut mostenitori,mama a platit impozit la acel teren pina la ora actuala inca de ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren emil51 emil51 Fratele meu a vandut un teren prin notariat ,fara semnatura mea si a mamei,care suntem impreuna mostenitori.Cum a putut face asta?S-ar putea ca pe ... (vezi toată discuția)
Mostenire Tinanuta Tinanuta Tata vitreg decedat, prin testament imi lasa toata averea lui mobila si imobila care la randul lui a mostenit-o de la mama lui, dar are un teren al carui titlu ... (vezi toată discuția)