avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 957 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire de la bunici
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire de la bunici

Buna ziua va rog sa ma ajutati cu un sfat in 1975 bunicul meu a decedat el a avut in propietate 1000.mp.intravilan el a avut 2 copii dupa 1991 sa restituit propietatile matusa mea a obtinut un titlu de propietate pe numele bunicului in titlu de propietate apare si matusa mea ca mostenitoare matusa mea are varsta de 76 de ani in 1994 matusa nu mai tine minte cu ce acte a vandut acel teren pt.ca actualul propietar acum 1 an a cautato acasa sa o duca sa mai semneze niste acte si ca Ii mai da niste banutii dar matusa la refuzat si atunci propietaru ea spus ca asteapta sa moare si se dascurca si fara ea intrebarea ce acte sa facut pe vremea acea si pt.ce semnatura mai are nevoie acest propietar ? am inteles de la matusa ca si la ora actuoala acel teren este inchirieat de o firma Va rog sa ma lamuriti va multumesc cu mult respect
Ultima modificare: Vineri, 15 Iulie 2016
paris50paris, utilizator
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 08:37, 27 Septembrie 2016
trebuie sa va adresati primariei si cadastrului pentru a vedea pe numele cui este inregistrat acel teren.
Va multumes sa inteleg sa verific la C.F ? va multumesc
Buna ziua,
Din descrierea dumneavoastra deduc (fara a fi sigur 100%) ca este vortba despre4 un contract de vanzare cumparare sub semnatura privata si fara, probabil, dezbaterea succesiunii de pe urma bunicilor.
Daca este asa atunci cel care a cumparat doreste incheierea actelor in forma autentica (la notar).
Incercati si cele recomandate de doamna avocat ce v-a raspuns mai sus. Poate aflati cate ceva.
Luati legatura si cu cumparatorul si vedeti ce doreste.
Cel mai probabil terenul a fost vandut cu chitanta de mana iar proprietarul actual a vrut sa incheie contract de vanzare/cumparare, in mod sigur scopul era "sa o duca" la notar.

In acest caz inseamna ca terenul nu are cadastru si nu este intabulat. Puteti verifica si la CF dar sunt sanse putine sa existe cadastru.

Verificati in primul rand la taxe si impozite pe ROL-ul cui este inregistrat terenul si cine plateste impozitul pe teren.

Proprietarul poate invoca uzucapiunea pentru a intra in posesie daca matusa nu vrea sa semneze contractul de v/c.

Daca semneaza contract de v/c acum va plati impozit pe vanzare 3% din valoarea terenului.

Asa ca cel mai bine ar fi sa il lase pe actualul proprietar sa isi bata capul cu actele.
Va multumes f mult Lamuritima va rog in legatura cu actuoalul propietar da ca semneaza C.V sal lase sa fa ca actele va rog sa mi explicatii da ca se poate ? As dorii sa mai precizez ca dezbaterea succeseunii nu sa dezbatut detin un certificat de mostenitor de pe urma parintilor cu acest C.M pe actuoalul propietar se poate sal actionez in istanta pt.recuperarea terenului care ise cuvenea tatalui meu ? Va multumesc f mult pt.sfat
Ultima modificare: Vineri, 15 Iulie 2016
paris50paris, utilizator

Alte discuții în legătură

Anulare contract vanzare-cumparare. buna! tatal meu a decedat acum 20 de ani, fara sa se faca dezbaterea ... MMon MMon Buna! Tataul meu a decedat acum 20 de ani, fara sa se faca dezbaterea succesorala pt niste terenuri apartinand bunicilor. Fratele acestuia (decedat intre timp ... (vezi toată discuția)
Litigiu succesiune IPR IPR Buna ziua, Ma numesc Cristian si am nevoie de cateva sfaturi legat de o succesiune si ligitul familial care a rezultat din acesta. Mai intai vreau sa ... (vezi toată discuția)
Achizitionare casa fara intabulare in vederea demolarii Brezae Brezae Sunt interesat sa achizitionez o casa batraneasca care nu este intabulata. Intrebarea mea este: Mai este necesara intabularea acesteia, de vreme ce doresc sa o ... (vezi toată discuția)