avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... taxa animal de companie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

taxa animal de companie

Buna ziua
As dori sa ma ajutati cu un raspuns daca se poate in urmatoarea problema cu care ma confrunt

Sunt detinatorul unui animal de companie (mai exact un catel de talie mica - maxim 4 kg) si de doua luni la intretinere, in baza hotararii adunarii generale mi s-a inclus suma de 10 lei in cheltuielile aferente intretinerii lunare. Mi s-a spus ca suma respectiva va fi folosita la intretinerea spatiilor comune din interiorul blocului si din jurul blocului, dezinsectie, deratizare, etc, iar evidenta animalelor s-a realizat prin declaratiile vecinilor si a responsabililor de scara.
Stiu ca exista posibilitatea aplicarii unor astfel de taxe, insa ce ma deranjeaza cel mai mult este faptul ca aceasta hotarare nu se aplica la toti detinatorii de animale ci doar preferential. Astfel, eu daca am avut anumite conflicte cu responsabilul de scara, aceasta suma imi apare la intretinere, insa alte persoane desi detin animale de companie nu sunt obligate la plata acestor sume. Mai mult decat atat, un locator desi luna trecuta aparea cu aceasta suma acum nu numai ca nu mai este trecut la plata cu suma respectiva ci i s-a scazut si cea datorata de luna trecuta. Desi am solicitat scutirea de la aceasta cotizatie , bineinteles ca solicitarea mi-a fost respinsa. In aceste conditii, pentru unele persoane hotararea asociatiei de proprietari se aplica, pentru altele (cele mai multe) nu.

In aceste conditii, pot sa fac ceva sau doar sa accept situatia si sa platesc suma.
In cazul in care hotararea adunarii generale ar fi atacata in instanta sunt sanse sa fie admisa actiunea ?

Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 12:38, 28 Aprilie 2011
cred ca faceti o confuzie, nu am mai avut niciodata un alt cont ( @ynocentta sau alt cont ), de altfel problema cu care ma confrunt este doar de doua luni

din punctul meu de vedere, asa cum am mai spus consider ca pentru o anumita suma ar trebui sa avem si anumite beneficii, iar in cazul meu chiar nu am nici un beneficiu (in spatiile comune cainele meu nu face niun fel de mizerie, in jurul blocului nu avem platit niciun ingrijitor care sa faca curatenie, fiind de altfel o mizerie de nedescris). Greseala mea ca nu am stiut termenul in care se contesta hotararea adunarii generale, caci sincer chiar se merita sa ma judec pentru a se pronunta o instanta de judecata cu privire la legalitatea hotararii si avand in vedere probe concrete in cauza.

oricum, inca o data multumesc de lamuriri!
@cuchisima
Nu la dv. ma refeream cu ID-ul.
Sigur, poate la asociatia dv. aceasta taxa sa nu se justifica intrucat nu se curata nimic de pe urma acestor catei.
De aceea problema se judeca de la caz la caz.
Personal eu consider inutila aceasta taxa, dar asta nu inseamna ca in unele asociatii aceasta taxa nu a dat rezultate....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Caine la cheltuieli lumi007 lumi007 Buna ziua. As dori sa aflu cat este de legal faptul ca Asociatia de Proprietari a blocului in care locuiesc a decis sa treaca cainii la cheltuieli, exact asa ... (vezi toată discuția)
Animalele la intretinere iulyana62 iulyana62 Am fost anuntata de catre asociatia de proprietari ca este o lege noua prin care suntem obligati sa bagam animalele la intretinere ca si cum ar fi o persoana ... (vezi toată discuția)
E normal sa trec la intretinere cainele? gabriella_2912 gabriella_2912 Este vb de asociatie de locatari. Ieri la sedinta s-a hotarat ca ptr fiecare animal din casa sa platim cate o taxa de 5 lei. Este normal \"? unde se duc banii ... (vezi toată discuția)