avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... inchirieri - chiriasul are restante la plata chiriei ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

inchirieri - chiriasul are restante la plata chiriei si la plata utilitatilor

Am inchiriat un ap cu contract si chiriasii nu au mai platit chiria si au mari restante la lumina si intretinere. Unul a plecat si m-a anuntat si al doilea ca va pleca. A tot promis ca plateste restantele dar nu a facut-o. Eu am schimbat yala si am anuntat, asteptand plata restantelor. Ce pot sa fac in continuare? Multe multumiri
Cel mai recent răspuns: av.ciobanunicoleta , utilizator 16:30, 30 Mai 2011
Ati facut o manevra gresita prin inlocuirea cheii de la usa de acces in spatiul inchiriat
Daca detineti contract legal incheiat,daca aveti documente din care reies restantele acumulate,cu scopul obligarii la plata debitului acumulat,aveti dreptul sa formulati plangere in instanta impotriva chiriasilor dvs
Buna,
Am o situatie similara ; chiriasul este restant la intretinere dar chiria o plateste la timp; aceasta deoarece in contract este stipulata rezilierea pentru neplata a 2 luni succesive a chiriei dar nu se precizeaza decat ca trebuie platite utilitatile de catre chirias (nu se precizeaza ce se intampla daca nu le plateste la timp).
Intrebarea 1 : Pot inainta o actiune in instanta in acest caz ?
Intrebarea 2 : Exista o alta forma premergatoare deschiderii unei actiuni in instanta ? Adica ceva in genul unei notificari ?
Multumesc,
Va fi angajata raspunderea civila contractuala a chiriasului rau platnic , in caz ca veti solicita instantei de judecata sa constata si sa pronunte sanctiunea rezilierii contractului de inchiriere, cu obligatia de plati utilitatile.
O alta varianta este aceea de a uza de obligatia de a face.
Notificarea intrerupe prescriptia extinctiva , debitorul fiind pus in intarziere.
buna ziua, sunt un avocat stagiar si am o speta pe care nu stiu cum sa o abordez .
avocatul coordonator nu prea are timp de mine si pe cale de consecinta trebuie sa ma cam descurc singura
revenind, am un client, persoana juridica, care a incheiat un contract de intretinere cu o alta societate un spatiu comercial. chiriasul nu a mai platit chiria, nici utilitatile si a fost debransat de la furnizorii de utilitati.
acum chiriasul si-a strans lucrurile si a plecat lasand totul neplatit. proprietarul a primit aviz de debransare de la gaze . ce actiune pot face in instanta pt recuperarea chiriei si a utilitatilor?
in speranta ca ma veti ajuta, va multumesc !
specific si faptul ca au facut procedura premergatoare si a fost invitat la conciliere chiriasul insa nici un rezultat pozitiv

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. mi-am inchiriat apartamentul cu contract înregistrat ... Carmen Violeta Carmen Violeta Buna ziua. Mi-am inchiriat apartamentul cu contract înregistrat la ANAF, însă chiriasa nu a mai plătit chiria și nici cheltuielile care se ridica la sume ... (vezi toată discuția)
Inchiriere cu probleme costy2010 costy2010 Detinem un apartament pe care l-am inchiriat acum aproape 4 luni pe baza unui contract facut la agentia imobiliara care a venit cu chiriasul. La data semnarii ... (vezi toată discuția)
Probleme cu chiriasii.. Jenns Jenns Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu niste sfaturi,..in cazul in care eu ca proprietar al unui apartament, vreau sa evacuez chiriasii cu datorii, ce probleme as ... (vezi toată discuția)