Este imperios necesar sa va angajati un avocat care sa va reprezinte interesele in fata instantei in dosarul de partaj, mai ales ca iata au trecut 2 termene si nu ati avut cunostinta de acest proces.
Mai mult decat atat, in functie de actiunea reclamantului ,va trebui sa va formulati apararea printr-o intampinare, iar daca se impune sa formulati si o cerere reconventionala in functie de situatia efectiva din dosar.
In principiu cele de mai sus se depun intr-un anumit termen procedural, mai exact la prima zi de infatisare, insa cum nu stiti exact cum a fost indeplinita procedura de citare, va fi necesar sa apelati la serviciile unui avocat.
In privinta autoturismului, daca el a fost solicitat la masa de partaj (nu este clar din ce spuneti daca el este singurul bun partajabil sau mai sunt si altele), este necesar sa aratati care este cota dvs. de contributie , ca acesta se afla in posesia si exclusiva dvs. folosinta si sa solicitati atribuirea lui in natura catre dvs., urmand sa-l despagubiti pe sotul dvs.in functie de cota de contributie solicitata si probata.
Bunurile comune se impart in principiu in cote de 50% -50%, insa in functie de contributia fiecaruia la achizitionarea bunurilor se poate solicita o cota majorata, astfel ca va puteti alege daca nu va aparati corespunzator, cu mari pierderi materiale.
Sunt multe aspecte de discutat in procesele de partaj, insa datele dvs. sunt minime, iar situatia efectiva din dosar nu poate fi lamurita decat dupa studiul acestuia.
Exista varianta mandatarii unui avocat si fara sa va deplasati, insa modalitatea efectiva o veti stabili dupa ce va veti alege avocatul si veti conveni asupra variantei/cu deplasare sau nu in tara, de comun acord.
Vreau un avocat,e o problema data,abia am venit de acasa si nu pot sa-mi iau alt concediu.
Avem un apartament si o casa la tara care nu este inca terminata.
Fostul sot a cerut ca si casa si apartamentul sa-i revina lui,urmand sa ma despagubeasca.Nu sunt de acord,initial ne-am pus de acord ca apartamentul sa-mi revina mie si casa lui,fara a face un proces,dar s-a razgandit .In ultimii 2 ani de trai in comun eu am avut salariu pot dovedi.El nu are nimic.Pot cere eu o cota parte mai mare?
Va multumesc din suflet!(sunteti din Botosani?)
intrind pe site-ul baroului botosani va puteti alege un avocat care sa va reprezinte interesele. puteti trimite mandatul de reprezentare si din locul in care va aflati. mandatul trebuie sa contina datele de identificare ale persoanei care va reprezinta si intinderea acestei reprezentari, fiind incheiat la un notar sau la ambasada/consulatul romaniei. daca termenul de judecata este aproape solicitati, printr-o cerere trimisa pe fax sau e-mail instantei un termen pentru a va angaja un aparator sau a mandata o persoana care sa va reprezinte.