avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Procura avocat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Procura avocat

Buna seara! Locuiesc in strainatate si acum 4 ani am intentat proces de divort unde am fost reprezentata de avocata mea care pe timpul procesului s-a dat de partea paratului si a uitat toate cerintele mele.

Acum am intentat proces de partaj unde sunt reprezentata de un alt avocat care mi-a cerut o procura prin care il impunernicesc.Obiectul procesului il face o proprietate pt care as dori sa platesc jumatatea sotului si sa-mi revina mie.

Modelul de procura dat de avocat este: "...mandatarul meu va intenta si sustine actiunia civila de mai sus va primi actele de procedura incluse in hotariria judecatoriasca-va putea realiza si semna orice tranzactie va putea declara ori ce cale de atac si ma va reprezenta la toate instantele pentru realizaria acestui mandat ...."

As dori sa stiu cum as putea formula procura in asa fel incat avocatul sa nu se dea de partea sotului si sa semneze ca cedeaza partea mea de proprietatea in favoarea lui?

Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Diana Camelia Diaconu , Avocat 23:36, 22 Octombrie 2012
Daca aveti deja un proces de partaj pe rol, trebuie sa indicati numarul de dosar si instanta in fata careia va reprezinta, cat si intinderea mandatului sau; daca nu, trebuie sa -l imputerniciti sa depuna actiunea ce are ca obiect partajul bunurilor comune, sa va reprezinte in instanta si in fata altor organe .... etc, si sa semneze in numele dvs. tranzactia cu privire la aceaste bunuri (indicand bunurile) si cota asupra careia intelegeti sa faca tranzactia; adica daca considerati ca vi se cuvine jumatate dintr-un bun, atunci cota care va revine si asupra careia intelegeti sa tranzactionati este de 50% sau, daca nu aveti siguranta, intre 30 si 40% , de exemplu.mentionez ca acesta este un doar un exemplu, deoarece nu cunosc situatia de fapt.
Sau, in conditiile in care nu stiti cat este posibil sa va revina in finalul acestui proces, il mandatati sa va reprezinte interesele si nu sa semneze si tranzactia in numele dvs. urmand ca dupa ce luati la cunostinta de continutul eventualei expertize sau de inscrisurile depuse in dosar, sa-l mandatati expres sa tranzactioneze asupra bunurilor si in cota indicata de dvs., stabilind astfel, dumneavoasta, in mod expres, limitele mandatului.
Ca masura suplimentara, stabiliti prin contractul de asistenta juridica obligatia acestuia de a va transmite toate incheierile de sedinta pentru a fi la curent cu tot ce se petrece la fiecare termen de judecata, avand posibilitatea sa trimiteti prin fax orice cerere (asta daca stiti ce sa cereti). Programul oferit de Ministerul Justiei nu este suficient pentru a afla detaliile legate de discutiile purtate in sala de sedinta.
Succes

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Delegatie avocat prezenta la mediere Ramona24 Ramona24 Buna ziua, Pot sa accept delegatia avocatului pentru clientul lui d e a-l reprezenta la mediere (doasarul nu e pe rol) avand in vedere faptul ca ... (vezi toată discuția)
Reprezentarea unei societati comerciale in instanta crystal_samy crystal_samy buna ziua. am depus o contestatie in instanta impotriva unui proces verbal de contraventie aplicat societatii careia sunt atat patron cat si administrator. mi ... (vezi toată discuția)
Neprezentare in cadrul unui proces mayaandreea mayaandreea Buna seara..am nevoie de ajutorul dumneavoasta!!! Este vorba de o mostenire(pamant) lasa in urma unui deces de care beneficiaza mai multe persoane. Una din ... (vezi toată discuția)