avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... neprezentare in cadrul unui proces
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

neprezentare in cadrul unui proces

Buna seara..am nevoie de ajutorul dumneavoasta!!!
Este vorba de o mostenire(pamant) lasa in urma unui deces de care beneficiaza mai multe persoane. Una din aceste persoane a intentat un proces de partaj sh a trimis citatii la restul persoanelor.Tatal meu este plecat in strainatate si mama e in alt oras iar pentru primirea citatiei, pentru a se prezenta la proces a semnat fratele tatalui,care e si el mostenitor....acum urmeaza problema....tata nu se poate prezenta la proces sh ca sa faca o procura este mai greu de ralizat!Ce se poate face in situatia asta, daca altcineva a semnat in locul lui si nu poate ajunge la proces,mentionez ca si el este interesat de mostenire. Va multumesc!!!!
Cel mai recent răspuns: mayaandreea , utilizator 21:29, 18 Noiembrie 2010
Pai daca este interesat de desfasurarea procesului, tatal dvs poate incheia un contract de asistenta juridica cu un avocat care sa il reprezinte si astfel nu va mai fi nevoie sa se prezinte personal. Este de retinut ca se poate semna contractul de asistenta si la distanta, prin orice forma de transmitere electronica a datelor si a semnaturii... deci prin email, fax, etc!

Av. Claudiu Sorin Feteanu
depinde... cel mai indicat e sa dea procura unei persoane de incredere sau sa-si angajeze avocat care sa il reprezinte
Si ar mai fi ceva...in cazul in care tata face o procura,unde este nevoit sa se duca...la ambasada in capitala Italiei sau la consulat dintr.un oras apropiat lui?Va multumesc frumos!!
Ultima modificare: Joi, 18 Noiembrie 2010
mayaandreea, utilizator
Daca stie de proces, poate sa trimita o intampinare la dosar, (trebuie sa indice numarul dosarului) prin care sa arate punctul sau de vedere, ce pretentii are, sa trimita copiile dupa actele de stare civila pentru dovedirea gradului de rudenie cu persoana decedata, etc.)
Daca starea de fapt este mai complicata, poate sa fie reprezentat de avocat pentru a-i reprezenta interesele
Ultima modificare: Miercuri, 17 Noiembrie 2010
ContSters122901, utilizator
Multumesc de ajutor!!

Alte discuții în legătură

Succesiune, un mostenitor in italia KIuliana KIuliana Buna ziua, suntem 4 surori din care una este plecata in Italia si a rupt orice legatura cu familia. Tatal meu a decedat in mai 2014 si in acest an am vrea ... (vezi toată discuția)
Locuiesc in afara tarii, iar mama vrea sa faca mostenirea dupa ... Diana Popa22 Diana Popa22 Locuiesc in afara tarii, iar mama vrea sa faca mostenirea dupa tata si bunica. Nu pot ajunge in tara si nici nu am cum sa fac procura de imputernicire pentru ... (vezi toată discuția)
Transcrierea documentelor in romania ftclaudia@yahoo.it ftclaudia@yahoo.it Buna ziua, sunt cetatean cu dubla cetatenie (roman-italian) fost casatorita in Italia cu cetatean italian in 2001 iar acum in posesul sentintei definitiva de ... (vezi toată discuția)