avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1142 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Este obligatoriu sa ma prezint la proces?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Este obligatoriu sa ma prezint la proces?

Este obligatorie prezentarea la o citatie in care sunt chemat ca petent, in proces cu C.A.D.N.R- CESTRIN in calitate de intimat pentru fond - plangere contraventionala?
Am primit doua amenzi pt.rovinieta, si am facut plangere pentru anularea lor. Am pastrat rovinieta de la masina care am cumparato, nu am stiut ca trebuie sa sun sa zic ca sau schimbat numerela. am atasat la dosar tot ce trebuie copii dupa rovinieta veche si am specificat ca vreau sa se judece in lipsa mea. ce trebuie sa fac pt ca nu pot ajunge la judecatorie? sa mai trimit o cerer prin care sa cer sa se judece in lipsa mea? daca da cum se formuleaza?
multumesc mult! bogdan

Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 23:35, 27 Aprilie 2011
cerere de judecare in lipsa
In temeiul disp art 242 al 2 Codul de procedura civila
@bughybgd
Atentie si la ce scrie pe citatie. Daca vi se solicita sa depuneti copie dupa plangere sau inscrisuri, trebuie sa le trimiteti si pe acelea. De obicei petentii care nu apeleaza la un avocat pt redactarea plangerii nu stiu ca trebuie depuse un exemplar+inca unul de comunicat intimatei, sub sanctiunea suspendarii.

Cererea pt judecarea in lipsa se depune intr-un singur exemplar. Mentionati instanta, termenul, nr de dosar ( il gasiti pe citatie sau pe internet www.noulportal.just.ro), nu uitati semnatura.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Primul termen de judecata, citatie cu mentiunea "de a depune copie de pe inscrisuri..." Mihaela Gradinaru Mihaela Gradinaru Buna seara, Uite si dilema mea! Am inaintat la judecatorie o \"Plangere impotriva unui proces-verbal de contraventie\". Plangerea am depus-o in doua ... (vezi toată discuția)
Model întâmpinare recurs Raduq1 Raduq1 Buna ziua. As avea mare nevoie de un model de intampinare pt recurs in situatia pe care o voi prezenta cat mai scurt si la obiect : Mi-am vandut masina la ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie sa fac daca judecata cauzei s-a suspendat pentru lipsa partilor? ContSters252477 ContSters252477 am primit o amenda in timp ce eu nu ma aflam in localitate,ajuns acasa fiind,mam trezit cu o copie dupa procesul verbal in cauza si am fost la sectia de ... (vezi toată discuția)