avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Posibile facturi false
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Posibile facturi false

Buna seara,

Cum se poate verifica daca o firma este sau nu activa?
Am incheiat o intelegere comerciala cu o persoana care pretinde a reprezenta o anumita firma. S-au incheiat contracte de ambele parti, semnate si stampilate, s-au eliberat facturi de ambele parti, dar am totusi senzatia ca respectiva firma nu mai activeaza. Ce risc imi asum daca introduc in contabilitate o factura a unei firma care ar putea fi deja dizolvate? Ce ar avea de castigat respectivul prin folosirea facturilor si stampilei acelei firme? Cum as putea proceda sa-l pedepsesc legal si sa recuperez prejudiciul in cazul in care se dovedeste a fi firma inchisa?

R.
Intrati pe pagina de internet a ministerului de finante si verificati starea firmei partenere dupa codul fiscal.
verificati starea firmei si aici:

[ link extern ] /
Multumesc. Am verificat, e radiata firma respectiva. Ce se poate intampla acum? S-au folosit totusi facturi false...

R.
Am incercat sa accesez si eu acest site dar imi cere parola si utilizator:sorry:
Ultima modificare: Joi, 28 Aprilie 2011
vlad.aurelia, utilizator
id :guest
parola: guest

Alte discuții în legătură

Firma desfiintata din oficiu. unde? Silvia  Aldea Silvia Aldea Am si eu o intrebare. Daca o firma infiintata in 09.03.2004 (un SRL) nu a despus niciodata situatiile contabile, nu a depus niciun bilant, balanta...[b]absolut ... (vezi toată discuția)
Faliment firmã calculatoare Florin Lucian Manolescu Florin Lucian Manolescu O firmă de calculatoare a fost declarată în faliment într-un oraş de provincie printr-un articol din presa locală.Deci asta a fost părerea ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala Mihaela Hornea Mihaela Hornea Societatea M dizolvata la data de 13.10.2008 prin sentinta tribunalului, a fost amendata la data de 12.11.2009 pentru depunerea cu intarziere a bilantului ... (vezi toată discuția)