avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1004 soluții astăzi

Joi, 20 martie, are loc evenimentul: Impozitul minim global de 15%: Cadrul de implementare a Directivei Pillar 2 în România. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Posibile facturi false
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Posibile facturi false

Buna seara,

Cum se poate verifica daca o firma este sau nu activa?
Am incheiat o intelegere comerciala cu o persoana care pretinde a reprezenta o anumita firma. S-au incheiat contracte de ambele parti, semnate si stampilate, s-au eliberat facturi de ambele parti, dar am totusi senzatia ca respectiva firma nu mai activeaza. Ce risc imi asum daca introduc in contabilitate o factura a unei firma care ar putea fi deja dizolvate? Ce ar avea de castigat respectivul prin folosirea facturilor si stampilei acelei firme? Cum as putea proceda sa-l pedepsesc legal si sa recuperez prejudiciul in cazul in care se dovedeste a fi firma inchisa?

R.
Intrati pe pagina de internet a ministerului de finante si verificati starea firmei partenere dupa codul fiscal.
verificati starea firmei si aici:

[ link extern ] /
Multumesc. Am verificat, e radiata firma respectiva. Ce se poate intampla acum? S-au folosit totusi facturi false...

R.
Am incercat sa accesez si eu acest site dar imi cere parola si utilizator:sorry:
Ultima modificare: Joi, 28 Aprilie 2011
vlad.aurelia, utilizator
id :guest
parola: guest

Alte discuții în legătură

Firma desfiintata din oficiu. unde? Silvia  Aldea Silvia Aldea Am si eu o intrebare. Daca o firma infiintata in 09.03.2004 (un SRL) nu a despus niciodata situatiile contabile, nu a depus niciun bilant, balanta...[b]absolut ... (vezi toată discuția)
Faliment firmã calculatoare Florin Lucian Manolescu Florin Lucian Manolescu O firmă de calculatoare a fost declarată în faliment într-un oraş de provincie printr-un articol din presa locală.Deci asta a fost părerea ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala Mihaela Hornea Mihaela Hornea Societatea M dizolvata la data de 13.10.2008 prin sentinta tribunalului, a fost amendata la data de 12.11.2009 pentru depunerea cu intarziere a bilantului ... (vezi toată discuția)