Buna ziua,
Multumesc pentru promptitudinea raspunsurilor la celelalte intrebari pe care le-am mai pus.
Am o problema: verisoara mea a murit, sotul ei a murit, apartamentul e nelocuit se vede din consumul aproape zero la curent, TVR-ul nu vrea sa sisteze plata abonamentului. Solicita certificat de mostenitor, care dureaza...inca nu s-a inceput procedura din lipsa de bani. Cum pot fi siliti sa inapoieze banii incasat necuvenit de la raposatii morti (in august 2007, ultima decedata)?mi se pare o nesimtire sa ai dovada ca apartamentul e nelocuit de la asociatia de locatari, ca nu se consuma lumina, ca potentialul mostenitor avand testament are domiciliul in alta tara(vizibil la plata contractelor de utilitati in tara respectiva) si juristul TVR-ului sa nu sisteze plata...Nu este furt calificat, pe fata? Daca eu platesc lumina pentru ca sa nu se intrerupa pana vine mostenitorul de ce trebuie sa platesc si TVR? Pentru incasare sume necuvenite ei nu pot fi opriti ? Trebuie initiata o interpelare in Parlament referitor la absurditatea comportarii celor care taxeaza mortii ....sau am vre-o sansa sa-i fac sa inteleaga ceva logic?
Multumesc,
Mi s-a raspuns in scris :
"Urmare petiþiei Dv. (e-mail) privind taxa pentru serviciul public de televiziune, vã comunicãm urmatoarele:
Persoanele fizice cu domiciliul în strãinãtate pentru proprietãþile din România în situaþia în care acestea nu sunt locuite de alte familii sau persoane singure, pot beneficia de scutire de la plata taxei tv.
În acest sens vor completa formularul Declaratie pe proprie rãspundere pentru mai multe locuinþe la care vor anexa copii ale actelor doveditoare din care sã reiasã cã au domiciliul in strãinãtate .
Conform precizãrilor privind modul de aplicare al legislaþiei referitoare la taxa pentru serviciul public de televiziune, exceptarea de la plata taxei se face începând cu luna urmãtoare depunerii cererii de scutire la subunitatea Electrica care deserveºte respectiva proprietate.
Întreaga evidenþã a titularilor de contracte de energie electricã, a plãtitorilor, debitorilor ºi scutiþilor în ce priveºte taxa tv. este deþinutã de Electrica, emitenta facturilor.
La petiþie nu este anexat nici un document din care sã reiasã faptul cã dupã decesul d-lui D. Dan Constantin Alexandru (titular de contract la FDFEE) ºi a soþiei acestuia, fiica lor a dobândit calitatea de moºtenitor al defuncþilor; ca are domiciliul în strãinãtate; iar Dv. aveþi "calitatea de reprezentant legal" al moºtenitorului astfel încât în numele lui ºi pentru acesta sã puteþi formula cereri ºi petiþii, semnãtura Dv. fiindu-i opozabilã.
În aceste condiþii, vã rugãm reveniþi printr-o cerere la care sã anexaþi copii ale documentelor care sã facã dovada celor arãtate mai sus ºi copia unei facturi de energie electricã de la respectiva locuinþã.
Vã facem cunoscut cã Societatea Românã de Televiziune nu are competenþa de a acorda alte scutiri sau reduceri de taxã în afara celor prevãzute de legislaþia în vigoare.
Cu stimã,
ªef serviciu
Silvia Marin
Foarte politicos mesaj nu am ce zice dar daca mostenitorul nu a facut succesiunea inca din lipsa de bani, nu mi-a trimis procura ei cer taxa tv cui? decedatilor? De returnat cui o returneaza? daca au incasat o taxa pentru care nu au nici o justificare, fiind anuntati ca lucuitorii apartamentului sunt decedat? Cum se numeste acest lucru? spoliere taxe de la morti? Da fiica decedatilor va face la un moment dat succesiunea dar deocamdata nu are fondurile necesare.Pana atunci ei cer bani de la cine?da de incasat incaseaza pentru ca eu desi apartamentul nu e locuit nu am oprit lumina deci ei incaseaza o taxa necuvenita. Sfatuiti-ma cum poate proceda nepoata mea cand va veni s-i sileasca sa returneze banii necuveniti.
Multumesc mult.
ce iti bati capul ? lasa-i sa ceara de la morti. daca nu de la mostenitori. esti cumva mostenitoare ... atunci procedeaza la acea procedura de scutire de taxa.
Taxa tvr
hacman
Buna ziua,
Multumesc pentru promptitudinea raspunsurilor la celelalte intrebari pe care le-am mai pus.
Am o problema: verisoara mea a murit, sotul ei a ... (vezi toată discuția)
Abonament radio-tv
ilierodica
Buna ziua
Am o casa la curte nelocuibila deoarece parintii sunt decedati nu detin aparat radio-tv la aceasta adresa {am aruncat totul casa este goala urmeaza ... (vezi toată discuția)