avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 739 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... nerespectarea preavizului...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

nerespectarea preavizului...

salariatul si a dat demisia. si nu s a map prezentat la serviciu din ziua inregistrarii demisiei......societatea solicita respectarea termenului de preaviz...motiv pt. care s a intocmit referat si s-a dispus demararea procedurii de cercetare prealabila....urmand desfacerea CIm disciplinar.
este legal???
Cel mai recent răspuns: Nicoleta Ilea , Consultant resurse umane 21:35, 30 Iunie 2008
este legala inceperea procedurii cercetarii discipliare, pe motivul ca salariatul nu s-a prezentat la serviciu in perioada de preaviz. Totusi nu puteti da solutia acum si anume desfacerea CIM disciplinar, pentru ca salariatul se poate prezenta in sedinta comisiei sau poate prezenta certificat de concediu medical.
multumesc...
stiu ca e posibil sa vina cu un concediu medical sau mai stiu eu ce justificare.....nelamurirea mea era de situatia in sine.....neprezentarea la job dupa demisie
monya a scris:

multumesc...
stiu ca e posibil sa vina cu un concediu medical sau mai stiu eu ce justificare.....nelamurirea mea era de situatia in sine.....neprezentarea la job dupa demisie


ok,
nu dupa demisie, ci in perioada de preaviz
Art. 79 din Codul muncii prevede: " (8) Salariatul poate demisiona fără preaviz dacă angajatorul nu isi îndeplineşte obligaţiile asumate prin contractul individual de munca."
Daca nu se aplica paragraful de mai sus salariatul este obligat sa se prezinte la servici in perioada preavizului, termen ce e prevazut de contractul individual de munca.
Deoarece in perioada preavizului contractul individual de munca isi produce efectele, salariatul trebuie sa se prezinte la serviciu si poate sa faca si predarea-primirea postului, inainte de plecare. Daca nu se prezinta la serviciu este nemotivat si procedati asa cum ati spus si dvs. Daca este in concediu medical, prin regulamentul intern ar trebui sa fie obligat ca intr-un termen de 1-2 zile sa anunte pe angajator despre aceasta. Daca, intr-adevar, are certificat medical, perioada de preaviz se prelungeste cu zilele de medical.

Alte discuții în legătură

Evitare comisie disciplia ava_b ava_b Daca o persoana a savarsit abateri grave la locul de munca si inainte de terminarea cercetarii si de chemare la comisia de disciplina, intentionat si-a bagat ... (vezi toată discuția)
Cercetare disciplinara in perioada de preaviz nyusziful nyusziful Buna ziua. 4 salariati - bucatari, au decis toti odata sa vina sa isi prezinte demisiile. Fara sa invoce niciun motiv, si nici faptul ca le-am fi incalcat ... (vezi toată discuția)
Suspendare contract munca pe durata cercetarii disciplinare ionbar ionbar Buna ziua, Avem un caz mai deosebit si am nevoie de ajutorul dvs pentru a-l gestiona corect. Doi salariati s-au batut in timpul programului de munca in ... (vezi toată discuția)