avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 152 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... certificat de nastere nou nascut - tata absent
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

certificat de nastere nou nascut - tata absent

Buna ziua,
Trebuie sa inregistrez copilul nou nascut la starea civila si nu am buletinul de identitate al tatalui. Cum procedez? Se poate si fara buletinul lui?
Multumesc,
Cel mai recent răspuns: florent@ , utilizator 11:50, 28 Aprilie 2011
Pentru ca noul nascut sa intre in "randul lumii", sunt necesare o serie de formalitati legale. Inregistrarea nasterii se face la Oficiul Starii Civile, la Biroul de Inregistrare a Nasterilor din sectorul in care domiciliaza parintii (pentru Bucuresti) ori la Serviciul de Stare Civila din primaria de domiciliu a parintilor.
Inregistrarea se face pe baza declaratiei verbale, cu prezentarea urmatoarelor documente:

Certificatul medical constatator al nasterii intocmit pe formular tip. Acesta trebuie sa aiba numar de inregistrare, data la care a fost intocmit, sigiliul unitatii sanitare emitente, semnatura si parafa medicului.
Actul de identitate al mamei.
Certificatul de nastere al mamei - daca este divortata sau necasatorita.
Certificatul de casatorie al parintilor.
Declaratia de stabilire a numelui copilului in cazul in care parintii au nume de familie diferite.
Actul de identitate (buletin, carte de identitate, pasaport etc.) al declarantului nasterii, in situatia in care parintii copilului nu sunt casatoriti
multumesc pentru raspuns,
am toate actele (inclusiv certificatul de casatorie) dar nu am buletinul tatalui, iar tatal nu o sa fie prezent la starea civila. Poate sa declare doar mama copilul? fara prezenta/actul de identitate al tatalui?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de nastere si alocatie nou nascut mikyangel mikyangel Buna ziua, 1.As dori sa stiu in cazul unui nou nascut a carui parintii nu sunt casatoriti ce acte sunt necesare pentru certificatul de nastere si ... (vezi toată discuția)
Certificat nastere copil ingriddenissa ingriddenissa Buna seara. Sunt o viitoare mamica,luna viitoare voi naste.Problema este ca sotul meu(suntem casatoriti la starea civila),este plecat din tara si nu stiu cum ... (vezi toată discuția)
Certificat constatator al nasterii clauditzza clauditzza buna ziua .Am o mare problema si nu stiu ce sa ma fac stau stresata la maxim .Am nascut acum 4 zile ieri m-am externat din maternitate dar nu am scos ... (vezi toată discuția)