buna ziua .voi incerca sa fiu cat mai succint. in urma cu 2 ani tatal meu a decedat . eu mai am o sora . am inteles ca 3/4 din masa succesorala ii revine mamei si,1/4 revine mie si surorii mele . e adevarat ? bun. mama are ceva probleme psihice ,as dori sa stiu cum pot intra in posesia acelor 1/4(sora mea imi cedeaza partea ei) .
Prima clasa de mostenitori este cea a descendentilor, adica cea a copiilor defunctului si a urmasilor lor in linie dreapta la infinit, indiferent daca sunt din casatorie sau din afara ei, inclusiv copiii adoptati cu efecte depline. Daca la mostenire vin numai descendenti de gradul I (copiii), atunci mostenirea se va imparti pe capete, adica in mod egal.
Daca alaturi de acestia se infatiseaza si sotul supravietuitor, atunci se stabileste mai intai cota acestuia de 1/4, iar restul se imparte in mod egal intre descendenti. Deci, mostenitori sunt sotia supravietuitoare si copiii celui decedat, 1/4 si 3/4. Certificat medico-legal de la IML din care sa reiasa starea de sanatate a mamei, daca are sau nu discernamant si daca poate semna.
da. este sotia supravietuitoare si noi,2 frati . cum se imparte toata sandramaua ? sora mea imi ceda partea ei . mama ne-a scos afara din casa si eu cu sotia si copilul stam la socrii. vreau sa stiu cum pot beneficia de partea mea ?
Daca sora dvs. renunta la mostenire, partea ei se va imparti intre dvs. si mama, nu se poate renunta in favoarea unuia dintre mostenitori. Mai exista varianta ca si sora dvs. sa accepte succesiunea si apoi sa realizati un partaj voluntar, prin care dvs. puteti primi si cota surorii.
Mostenire
verginica73
in curtea parinteasca a ramas ocumnata deoarece fratele meu a murit si parintii sant morti demult, , cumnata nu are copii si nici acte asa ca avem toti fratii ... (vezi toată discuția)
Succesiune
olympya
Buna ziua!
Problema mea este urmatoarea: tata si mama detin un imobil pe numele la amandoi.Tatal meu a decedat anul acesta,iar sora mea vrea sa dezbatem ... (vezi toată discuția)