avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1106 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Firma in Romania cu activitate in Franta!
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul nerezidenţilor şi reprezentanţelor

Firma in Romania cu activitate in Franta!

Vreau sa pun si eu o intrebare:daca am o firma in Romania si imi desfasor activitatea in Franta pot sa o folosesc pe aceasta pentru a plati obligatiile catre stat in Romania fiind membri ai comunitatii europene fara a mai crea o alta firma in Franta.
Cel mai recent răspuns: ContSters82289 , utilizator 14:29, 28 Aprilie 2011
trebuie sa inregistrati firma cu pct de lucru in franta

O firma care are sediul social in Romania si doreste sa i-si infiinteze un sediu secundar pe teritoriul spatiului intracomunitar acesta trebuie sa declara la organele statului respectiv care este natura activitatii avand voie la doi vectori fiscali si anume ori platitor de impozit si creante salariale(ceea ce inseamna ca in sediul secundar se va desfasura productie, prestare de serviciisi va avea personal remunerat) sau taxa pe valoare adaugata(ceea ce inseamna ca din acel sediu se va face vanzari de bunuri sau servicii catre clienti care nu sunt in spatiu comunitar).
Ca urmare a acestor doua posibilitati de inregistrare societatea va inregistra si declara suma stabilita ca impozit pe profit in Romania conform legislatiei Romane, taxa pe valoare adauga care se reflecta din actele sediului secundar va fi de plata sau rambursata de catre bugetul statului unde este inmatriculata reprezentanta cu scop de tva, iar ceea ce se reflecta ca tva pentru operatiunile din romania va fi supusa legilor din romania.
Daca veti citi codul fiscal pe care toate statele Uniuni Europene (sub diverse denumiri) il au veti regasi ca nu se infiinteaza reprezentante ale firmelor decat cu un scop precis si aceste reprezentante capital social si sunt inmatriculate fiscal pe teritoriul statului in care executa operatiuni taxabile .

Ultima modificare: Joi, 28 Aprilie 2011
ContSters82289, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare platitor de tva persoana fizica nerezidenta MariaLM MariaLM Buna seara, Va rog daca ma poate ajuta cineva cu urmatoarea speta: o persoana fizica nerezidenta din Polonia va cumpara o cladire pentru care va plati tva. ... (vezi toată discuția)
Inregistrare persoana juridica -taxe , costuri gabi_romanul gabi_romanul La inregistrarea(infiintarea) unei persoane juridice (II,PFA,SC ) la domeniul de activitate trebuiesc declarate anumite activitati principale,secundare sau ... (vezi toată discuția)
Leasing austria - tva miraj miraj societatea mea a luat in leasing sin Austria un tir. Se primeste in fiecare luna factura de rata leasing si factura de asigurare. As vrea sa stiu daca ... (vezi toată discuția)