avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort prin acord si incredintare minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort prin acord si incredintare minor

intr-un proces de divort prin acord in care partile s-au inteles asupra tuturor aspectelor (incredintare minor [care are 17 ani], nume, pensie de intretinere) instanta de judecata mai dispune efectuarea anchetei sociale pentru incredintarea minorului? sau ia act de invoiala si nu se mai administreaza probe pentru incredintare?
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 16:05, 28 Aprilie 2011
Desi disp.art.613 indice 1 al.3,4 si 5 din c.proc.civ.prevad ca instanta va putea lua act de invoiala sotilor atat cu privire la desfacerea casatoriei, cat si cu privire la cererile accesorii divortului si doar in situatia in care exista nentelegeri asupra cererilor accesorii ,instanta va continua judecata administrand probele prevazute de lege pentru solutionarea acestor cereri, instantele nu au o practica unitara in ceea ce priveste efectuarea anchetei sociale in situatia acordului pe toate cererile accesorii, astfel ca unele instante dispun efectuarea anchetei sociale, iar altele nu.
In privinta celorlalte probe in privinta incredintarii, acestea nu se mai administreaza in cazul acordului, cu exceptia ascultarii minorului si efectuarea anchetei cu precizarea aratata mai sus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort de comun acord roxana76 roxana76 As dori sa stiu in cazul unui divort de comun acord, pe baza noilor modificari, daca sotii se pun de acord cu cine sa ramina copilul, cat sa fie pensia ... (vezi toată discuția)
Divort amiabil cu un copil minor UrsacheSoare UrsacheSoare buna ziua, pe scurt este vorba despre urmatoarea situatie: eu si sotia mea dorim sa initiem un divort...de ochii lumii, ca sa zic asa, din diverse ... (vezi toată discuția)
Martor la divortul prin intelegere Alina2011 Alina2011 La divortul cu minor prin intelegere este necesar martor? (vezi toată discuția)