avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Va rog mult un raspuns
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Va rog mult un raspuns

Buna ziua am si eu o problema .Baeatul meu in varstra de 16 ani si 11 luni a fost taiat cu coasa la un picior . Baiatul care la taiat e si el minor in varstra de 14 ani . In urma taieturi copilul meu e internat in spitalde 3 zile .Martori au fostaudiati cum si baiatul care la taiat la politia din localitate noi ce putem face cand iese copilul din spital va rog mult un raspuns daca e nevoie de mai multe detalii le dau. Scuzatima poate am scris cu greseli dar sunt disperata. Va multumesc
Va inteleg disperarea. In primul rand trebuie sa obtineti un certificat medico-legal. In functie de numarul de zile de ingrijiri medicale se face incadrarea juridica a faptei. Agresorul, care are 14 ani, va raspunde penal doar daca se stabileste ca a avut discernamantul faptelor, aceasta printr-o experiza medico-legala. Bineinteles ca trebuie audiat si fiul dvs. Daca aveti pretentii materiale le puteti preciza cu ocazia audierii fiului, dar si mai tarziu, pe parcursul anchetei.
Va multumesc foarte mult pentru raspuns .Da medicul care la operat ne-a spus ca certificatul medico legal se poate elibera cand e externat din spital. Ar mai o intrebare minorul care la taiat pe fiul meu era in stare de ebrietate . Asta ar fi un gastig din partea noastra sau al lui nu mai stiu cum sa gandesc. Va multumesc
De la data implinirii varstei de 14 ani , minorul raspunde penal numai daca a savarsit fapta cu discernamant .
Numai betia totala si involuntara raspunderea penala.Altminteri , aceasta poate reprezenta o circumstanta agravanta.
Certificatul medico-legal poate fi eliberat chiar in momentul de fata, cat mai aproape de producerea vatamarii , cat timp leziunile nu s-au vindecat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incaierare cu victime fardaionut fardaionut In urma unei altercatii tatal mei a fost taiat la mana dreapta cu o coasa agresorul fiind si in stare de ebrietate...mentionez ca in urma taieturii tatal meu ... (vezi toată discuția)
Agresiune in scoala Pucheanu Pucheanu Buna ziua, Am fost agresat de catre fratele unei colege in scoala, am fost luat cu salvarea din curtea scolii si dus la spital. Am depus plangere penala la ... (vezi toată discuția)
Ce masuri se pot lua impotriva unui minor sau a parintilor lui? LIA_MAX LIA_MAX FIUL MEU IN VARSTA DE 15 ANI A FOST BATUT IN SCOALA, IN SALA DE CLASA DE UN COLEG DE LA O CLASA PARALELA SI EL IN VARSTA DE 15 ANI.AM FOST LA SCOALA UNDE ERA ... (vezi toată discuția)