avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1121 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Eliberare carte de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Eliberare carte de munca

Buna ziua,

Mi-am depus demisia pe data de 23.06.2008 fiind in preaviz pana pe data de 07.07.2008. Din data de 08.07.2008 o sa lucrez la o alta firma. Din informatiile prezentate pe acest site, am dedus ca in termen de 5 zile de la incheierea fisei de lichidare trebuie sa mi se elibereze cartea de munca. "Moda" firmei la care lucrez momentan este sa elibereze cartea de munca dupa vreo 2 luni , intrebarea mea fiind urmatoarea : ce pot castiga daca actionez firma in instanta ? (in cazul in care "moda" se aplica si in situatia mea) . Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: Nicoleta Ilea , Consultant resurse umane 08:53, 1 Iulie 2008
vreti sa castigati ceva ? Dupa inregistrarea la ITM a demisiei, puteti sa va ridicati carnetul de munca de la ITM (in cazul in care acestea se tin la ITM), in cazul in care, carnetele de munca se tin si se completeaza la societate vi se elibereaza in cel mai scurt timp posibil.
Puteti ruga noul angajator sa trimita o adresa vechiului angajator prin care sa va solicite eliberea carnetului dvs. de munca, mai ales ca, contractele de munca se inregistreaza in termen de 20 de zile
Nu castigati nimic ... decat obligarea firmei de a va elibera carnetul de munca.
Daca carnetul de munca este la ITM, atunci termenele de eliberarea la unele ITM-uri este de 3-4 sapt, iar daca este la scanat atunci asteptati mai mult decat aceste perioade.
De exemplu, la ITMB se intorc acum de la scanat carnetele de munca trimise anul trecut in august :(
Da, carnetul de munca este la ITM si sigur nu este la scanat. Ma gandeam ca viitoarea firma nu o sa ma poate angaja fara sa am carnetul de munca si astfel pot cere despagubiri pentru ca nu m-am putut angaja.......mai speram si la o amenda pentru neeliberarea carnetul in acest termen de 5 zile ... :( daca dumneavoastra spuneti ca nu castig nimic , o sa incerc sa-i presez si sa astept sa-mi elibereze carnetul de munca...asta e....multumesc mult pentru raspuns
La viitorul angajator dati o declaratie pe propria raspundere in care specificati ca aveti carnet de munca si care se afla la ITM in vedere inchiderii, urmand sa-l prezentati intr-un anumit termen.
Angajarea nu este conditionata de predarea carnetului de munca.
Buna ziua,
firma unde ati lucrat este obligata sa faca decizia de incetare a contractului si sa o inregistreze la Inspectorul Teritorial de Munca in termen de 5 zile, nu sa va predea Cartea de munca in 5 zile.
Intr-adevar dureaza foarte mult timp inchiderea si certificarea cartii de munca la ITM (pana verifica in arhiva state de plata, dosar dvs de acolo, pana semneaza seful de birou). De obicei ne plimba destul de mult pe la usile lor.
Pana vi se va elibera cartea de munca puteti da o declaratie ca aveti carte de munca si o veti aduce in momentul primirii.
Ar trebui sa inteleaga pentru ca si ei trec prin aceeasi procedura cu ITM-ul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carnet munca RAMOnaBC RAMOnaBC buna,am o intrebare....:la dosarul de somaj imi trebuie canetul de munca.azi l-am ridicat si am descoperit ca perioada 2002-2004 cat am lucrat la o firma din ... (vezi toată discuția)
Cartile de munca mosneanu mosneanu intrebarea mea este ,de la ITM spre firma se dau toate cartile de munca sau doar cele ale angajatilor in prezent,ca nu am cum sa iau legatura cu fosti angajati ... (vezi toată discuția)
Carte de munca ContSters60613 ContSters60613 Buna ziua, am lucrat la o companie care si-a redus personalul si eram nevoit sa-mi dau demisia. Insa problema e cartea de munca, de care nu intru in posesia ... (vezi toată discuția)