avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Scoatere din gestiune
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Scoatere din gestiune

Buna ziua,
Lamuriti-ma si pe mine sunt I.I. si am cateva marfuri in magazin care au expirat si as dori sa le scot din gestiune. Am inteles ca se face un Proces verbal si o Anexa. Daca ma poate ajuta cineva cu un model si mai multe detalii. Mentionez ca nu sunt platitoare de TVA.
Multumesc!!!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 10:38, 30 Aprilie 2011
Se face un proces verbal de casare , găsiţi pe internet model iar în spatele procesului trebuie ataşat un centralizator în care trebuie să treceţi toată marfa scoasă din gestiune.
Intocmiti "Proces verbal de constatare a marfurilor expirate .Perisabilitatile sunt reglementate prin H.G. nr. 831/2004, privind limitele admisibile de perisabilitate la marfuri in procesul de comercializare.

S.C. .................................
Str. ...............................
CUI ..............................
Nr. ___/______________

Proces verbal de constatare a marfurilor expirate (perisabilitati)

Având în vedere reglementările Hotărârii nr. 831 din 27 mai 2004 privind limitele
admisibile de perisabilitate la mărfuri în procesul de comercializare ,SC.........SRL,
cu sediul …………………. a procedat la scoaterea din circuitul vanzarilor si
scăderea lor din gestiunea societăţii , având în vedere limitele de perisabilitate admise de lege care sunt în procent de ….% a urmatoarelor produse anexate la acest proces verbal conform centralizatorului.

Data

Participanti

Limitele maxime de perisabilitate admise la depozitare si desfacere se stabilesc la nivelul intregii activitati a persoanei juridice platitoare de impozit pe profit, prin aplicarea coeficientului stabilit pentru grupa de marfuri la pretul de inregistrare al marfurilor intrate sau la pretul de livrare pentru marfurile vandute in perioada cuprinsa intre doua inventare.
Aceleasi limite maxime de perisabilitate se acorda si pentru marfurile din stoc.

Aici gasiti Normele privind limitele admisibile de perisabilitate la mărfuri în procesul de comercializare.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bunuri perisabile filip lumi filip lumi AM ACHIZITIONAT LEGUME CU 5 LEI PE KG, PRETUL DE VANZARE ESTE DE 6 LEI. IN URMA VERIFICARILOR MARFA NU A MAI CORESPUNS CALITATIV POT REDUCE PRETUL PRINTR-UN ... (vezi toată discuția)
Care este cota de perisabilitate la marfuri alimentare? Angelica Huian Angelica Huian Buna ziua, va rog mult sa ma ajutati cu aceste cote de perisabilitate. La marfurile alimentare care sunt cotele de perisabilitate? Cate sticle de ulei au voie ... (vezi toată discuția)
Despre contab. primara tornada20 tornada20 buna ziua eu sunt noua prin zona si am citit pe acest site cateva sfaturi utile, multumesc. As avea inca o intrebare, detin un fast food si as vrea sa puin ... (vezi toată discuția)