avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Luarea in calculul pensiei de invaliditate a sporului ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Luarea in calculul pensiei de invaliditate a sporului de noapte

Am 43 de ani si sunt de astazi cand am primit decizia de pensionare pensionar datorita bolii (scleroza multipla), pensionar. Am fost salariat fara intrerupere de la data 01/02/1989 pana in prezent. Din 01/10/1994 pana in prezent am lucrat ca supraveghetor de noapte la o casa de copii. Nedumerirea mea este ca in decizia de pensionare primita astazi este scris ca sporul de noapte nu a fost luat in calcul fiindca nu are temei legal. Sa-mi raspunda cineva. De ce?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 00:03, 29 Aprilie 2011
Sporul de noapte se valorifica numai daca ati depus la dosarul de pensie adeverinta intocmita conform Ordinului nr. 687/2006 pentru aprobarea Procedurii privind modul de eliberare a actelor doveditoare ale sporului pentru munca prestata in timpul noptii si de valorificare a acestuia in procesul de stabilire si/sau de recalculare a drepturilor de pensie. Probabil ca fostul angajator nu a intocmit aceasta adeverinta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calculul la pensie a sporului de noapte Amedeo_Laurian_Pastrav Amedeo_Laurian_Pastrav Ma numesc Pastrav Amedeo Laurian si la data de 15/02/2011 am depus dosarul la Casa de pensii Suceava pentru pensionare pe motiv de invaliditate gr. II. Am ... (vezi toată discuția)
Sporul pentru munca prestata in timpul noptii Doina Elena Doina Elena Va rog sa imi spuneti daca sumele platite pe statul de plata pentru ore de noapte, in perioada 1979-1990, au facut parte din baza de calcul pentru contributia ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie- plata pe post ika ika Buna ziua, Am primit decizia de pensionare in data de 02.06.2009,in data de 04.06.2009 am depus la CJP bz, o adeverinta cu salariile brute incasate lunar ... (vezi toată discuția)