nu sunt de acord cu termenul care mi s-a dat . si asa au inceput sa apara complicatiile . sotia mea cum a aflat ca sunt hotarat sa depun actele a inceput sa imi faca probleme . in special la locul de munca . doresc sa ajung mai repede in instanta pt ca si asa lucrurile sunt destul de complicate . de o intelegere nici nu se pune problema . cum trebuie sa procedez.
Eu una as fi apelat la acea informare gratuita cu privire la mediere, mai ales ca este gratuita, ca sa vad despre ce este vorba si daca s-ar putea face ceva. Si functie de ceea ce as fi aflat acolo pe larg, as fi spus NU sau DA. Iar in privinta comunicarii intre d-voastra si sotie rolul determinant il are mediatorul !
Ca sa nu va mai spun ca potrivit Legii Micii reforme in justitie:
Legea 202/2010-legea Micii Reforme
„În litigiile care, potrivit legii, pot face obiectul procedurii de
mediere, judecătorul poate invita părţile să participe la o şedinţă
de informare cu privire la avantajele folosirii acestei proceduri.
Când consideră necesar, ţinând seama de circumstanţele
cauzei, judecătorul va recomanda părţilor să recurgă la mediere,
în vederea soluţionării litigiului pe cale amiabilă, în orice fază a
judecăţii. Medierea nu este obligatorie pentru părţi.
Dacă, în condiţiile alin. 1 sau 2, părţile se împacă, judecătorul
va constata învoiala lor în cuprinsul hotărârii pe care o va da.
Dispoziţiile art. 271-273 sunt aplicabile."
Daca vorbim de un termen indelungat fixat de catre instanta de judecata, puteti formula o cerere de preschimbare a termenului de judecata.
Cererea va trebui temeinic motivata pentru a fi admisa.
Apelati la serviciile unui avocat in acest sens.
Daca sunteti nemultumit de primul termen care v-a fost fixat, in baza art. 153 al 3) Cod proc. civ., puteti cere preschimbarea termenului de judecata. Insa trebuie sa invocati un motiv bine intemeiat instantei pentru a va accepta cererea.
Cererea de preschimbare a termenului de judecata acordat intitial se judecata fara citarea partilor.
In vederea sustinerii acesteia puteti uza de inscrisuri doveditoare.Aceasta poate fi incuviintata sau nu, dupa cum instanta de judecata aprecieaza argumentele invocata ca fiind temeinice pentru fixarea unui prim termen de judecata mai apropiat.
Daca doriti stingerea diferendului dedus judecatii prin intelegere, puteti perfecta o tranzactie.
Instanta de judecata va lua act de aceasta si va pronunta o hotarare de expedient.