avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... ITP sau nu pentru persoane juridice detinatoare de ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

ITP sau nu pentru persoane juridice detinatoare de vehicule?

Intrebare: Avand in vedere prevederile art. 27, al. 2, lit. a) din RA OUG195/2002 - autovehiculele persoanelor juridice mai sunt supuse ITP?

Dar daca persoana juridica este o firma de engineering? Inginerul constructor va duce vehiculul la un muncitor mecanic spre a fi controlat tehnic (ITP)? :duh:

<SECŢIUNEA a 3-a

Obligaţiile proprietarilor sau deţinătorilor de vehicule



Art. 27. – (1) Proprietarul de autovehicul sau remorcă, cu domiciliul, sediul sau reşedinţa în România, este obligat:

a) să declare autorităţii emitente pierderea, furtul sau distrugerea certificatului de înmatriculare, în cel mult 48 de ore de la constatare;

b) să depună imediat, la autoritatea emitentă, originalul certificatului de înmatriculare, dacă, după obţinerea duplicatului, a reintrat în posesia acestuia;

(2) Persoanele juridice deţinătoare de vehicule au, pe lângă cele prevăzute la alin. (1), şi următoarele obligaţii:
a) să verifice starea tehnică a vehiculelor, să facă menţiuni despre aceasta în foaia de parcurs sau ordinul de serviciu şi să nu permită ieşirea în circulaţie a celor care nu îndeplinesc condiţiile tehnice;

b) să elibereze foaie de parcurs sau ordin de serviciu pentru vehiculele care se deplasează în cursă;

c) să nu permită conducerea vehiculului de către persoane care nu posedă permis de conducere corespunzător sau atestat profesional;

d) să nu permită conducătorilor de vehicule să plece în cursă sub influenţa băuturilor alcoolice, a substanţelor ori produselor stupefiante sau a medicamentelor cu efecte similare acestora ori într-o stare accentuată de oboseală;

e) să ţină seama de observaţiile făcute de poliţişti sau de conducătorii de vehicule în foaia de parcurs;

f) să anunţe imediat poliţia despre orice accident de circulaţie în care sunt implicaţi conducătorii de vehicule proprii care nu posedă documente de constatare a acestuia;

g) să verifice respectarea timpilor de repaus şi de odihnă, precum şi a regimului legal de viteză, prin citirea înregistrărilor aparatelor de control al timpilor de odihnă şi a vitezei de deplasare;

h) să verifice existenţa autorizaţiei speciale de transport şi respectarea condiţiilor înscrise în aceasta.
>

Daca da, propun ca medicii sa fie controlati la starea de sanatate de catre infirmiere iar avocatii sa fie verificati juridic de catre dactilografe, etc.:rofl:
Ultima modificare: Vineri, 29 Aprilie 2011
ContSters184021, utilizator
Da, si vehiculele apartinand persoanelor juridice trebuie sa faca ITP.
Iar mecanicii auto de prin service-uri care va repara masinile sunt mecanici si nu ingineriB-)
As propune si eu sa nu mai duceti masinile la reparat pentru ca nu le repara inginerii. Ca atare se pare ca au si ei niste competente. Iar eu nu as considera faptul ca daca pe diploma scrie inginer inseamna si bun si daca scrie mecanic scrie si prost!
Iar ITP-ul dupa cate mai stiu eu se face mai mult de 80% cu ajutorul unor masini special destinate...
Sunteti sarcastic si rautacios. Dar sa stiti ca ITP-ul nu-l face un muncitor din service ci un inginer care pe langa facultatea de profil mai face si diferite alte cursuri de specialitate care sa-l ajute sa dea un diagnostic precis autovehiculului ajuns pe banda de verificare. Si in functie de capacitatea masinii, tipul ei si destinatia , ITP-ul se poate face chiar si la un an.
Ultima modificare: Vineri, 29 Aprilie 2011
Adrian Tudor, Consultant asigurari
Nu sunt sarcastic, nici rautacios. Oare si cei de la Orange County Choppers isi duc produsele la ITP? Sau noi suntam mai "distepti"?

In sensul ca uniformizam totul, actionand exclusiv prin legi si decrete (comuniste). Suntem latini, inteleg #-o

Gresesc?

P.S. Daca as fi producator de cartofi, as putea sa-i vand si fara o expertiza autorizata care sa-i omologheze individual sau sa ateste ca sunt cartofi si nu kiwi? Sau as avea nevoie (musai) de o declaratie notariala pe proprie raspundere?:rofl:

P.S.2. Sigur, daca "Legea" m-a obligat, am cules si "cucuruzul" in studentie, "multumind" insa in '89 "iubitilor conducatori". Nu e normal? Ca unii mai au si tinere de minte, chiar daca pe moment se "supun" dusmanului de clasa :duh:
Ultima modificare: Miercuri, 11 Mai 2011
ContSters184021, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valabilitate numere provizorii (rosii) jbalazsi jbalazsi Buna ziua, Sunt interesat daca undeva este specificat cand expira un numar provizoriu. Adica, pana in momentul depunerii dosarului la politie in vederea ... (vezi toată discuția)
Linie continua si una discontinua ContSters184021 ContSters184021 Sa presupunem ca intalnesc un marcaj longitudinal format dintr-o linie continua si una discontinua alaturate, cea discontinua fiind cea mai apropiata de mine ... (vezi toată discuția)
Fisa postului subinginer mecanic claudia-iuliana claudia-iuliana buna ziua tuturor, as vrea daca se poate, sa primesc o fisa de post pentru subinginer mecanic. va multumesc:) (vezi toată discuția)