avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Tatal disparut/ fugitiv+abandon familie/decadere ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Tatal disparut/ fugitiv+abandon familie/decadere drepturi

Am un copil minor, incredintat mie, prin hot.definitiva spre ingrijire si educare,cu obligatia catre tata de a plati pensie alimentara.
:(Hotararea este din 2004. In toti acesti ani tatal nu si-a vizitat copilul, nu a platit nici macar o luna pensie,ba mai mult, este cautat si de politie pentru niste fapte penale savarsite in afara tarii.
Nu l am dat in judecata pana acum fiindca figureaza cu aceeasi adresa la care domiciliez si eu si citatia ar sosi tot la mine.
Am primit inclusiv notificare de la politia de frontiera si politia locala ca este cautat.
Mentionez ca este un individ agresiv, certat cu legea (a avut antecedente si in tinerete) ,iresponsabil , se invartea in cercuri dubioase de infractori cand am divortat ( cu teama- m-am temut sa nu ma agreseze la divort)
Ce ma sfatuiti sa fac ?
Mentionez ca pensia este ridicol de mica, doar 100 RON. si nu are program de vizitare. Teoretic,exista riscul de a veni oricand si a deveni agresiv .
Oricum am inteles ca nu se poate cere pensie retroactiv mai mult de 3 ani... Exista vreo exceptie ? Pot sa-l decad din drepturi?
Daca la un moment dat ma hotarasc sa emigrez, am nevoie de acordul lui pt scoaterea minorului din tara?
Multumesc!:(

Cel mai recent răspuns: singlemom , utilizator 13:09, 30 Aprilie 2011
nu aveti nevoie de acordul lui pt a pleca cu minorul in afara tarii.
aveti slabe sanse sa primiti pensie. daca stiti ca are bunuri in tara, il puteti executa
silit pt restenta pe ultimii 3 ani
ii puteti face si plangere penala pt abandon, cu toate ca daca nu-l gaseste politia pt interesul lor.. pt al dvs, nici atat. chiar daca il gasesc, daca nu obtine venituri oficial, nu au ce sa-i faca
nu sunt motive pt care sa-l decadeti din drepturi si chiar daca ati reusi, nu v-ar ajuta prea mult, nu se schimba mare lucru
Buna ziua doamna,
In urma descrierii (actiunilor)fostului sot facute de dvs.(eu)intr-o situatie similara,nu mi-ar mai trebui nimic de la el(oricum nu ati beneficiat de banii necesari ingrijirii copilului).Plecati doamna unde credeti ca va va fi dvs.si copilului mai bine.:luck:
Ca sa pun si eu caciulita pe â: iesirea cu minorul din tara este una si emigrarea este altceva. In primul caz aveti treaba numai cu Romania si vi se permite iesirea din tara pe baza deciziei de incredintare a minorului. In cazul al doilea aveti treaba cu tara X (SUA, Australia, etc.) si acolo aveti nevoie de acordul tatalui: alta tara, alte reguli. Multumesc.
Multumesc la toti din suflet pt raspunsuri si sfaturi !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drpturile mamei divortate cu un copil pentru emigrare Corinas Corinas Buna ziua, Sunt divortata de 10 ani si am un baiat de 11 ani. Vreau sa emigrez impreuna cu baiatul meu si nu stiu cum trebuie sa procedez. Am nevoie si de ... (vezi toată discuția)
Ce acte sunt necesare pentru a pleca cu un minor in canada, daca sunt divortata si copilul mi-a fost incredintat din 2005 ContSters155407 ContSters155407 Buna ziua, sunt divortata din 2005, moment in care mi s-a incredintat minorul acum in varsta de 8 anisori. De la momentul inceperii divortului (Dec. 2004) si ... (vezi toată discuția)
De ce nu putem parasi tara daca tatal are program de vizita? cristinica11 cristinica11 Buna ziua, am vazut peste tot ideea ca daca ai decizie definitiva si irevocabila poti parasi tara. Daca insa tatal are drept de vizita, nu poti parasi ... (vezi toată discuția)