avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cuantumul contributiilor catre bugetul de stat in ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cuantumul contributiilor catre bugetul de stat in cazul angajatului cu studii superioare

Buna dimineata.

As dori sa stiu care este suma ce trebuie platita catre stat pentru un angajat cu studii superioare ce profeseaza in domeniul pentru care are acele studii. Deci, cat trebuie platit pentru un salariu minim, in acest caz, de 1208 RON?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ana Muntianu , Consultant fiscal 07:58, 5 Mai 2011
De catre angajat sau de catre angajator?
Avand in vedere ca angajatul are contract de munca (in sensul ca nu lucreaza intr-o alta forma, ca PFA sau altele asemenea) ma refer la cele platite de angajator.

Dar, pentru orice eventualitate, care este suma maxima ce se poate plati la un astfel de salariu? (de catre angajat, angajator, angajat si angajator).
Ultima modificare: Vineri, 29 Aprilie 2011
Cristina I., utilizator
Procentele pe care trebuie sa le plateasca angajatorul nu le stiu, dar pentru angajat sunt urmatoarele:
16% - impozit
10.5% - pensie
0.5% - somaj
5.5% - sanatate
Inteleg ca acestea sunt procentele pe care le plateste o persoana in cazul in care isi plateste singura darile la stat (spre exemplu, a incheiat o conventie civila).
Dar daca s-a incheiat un contract de munca, cat il "costa" pe angajator un angajat pentru care salariul stabilit e de 1208 RON?

Va multumesc.
Din pacate procentele pe care trebuie sa le plateasca angajatorul nu le cunosc. De aceea v-am intrebat de catre cine.
Ultima modificare: Luni, 2 Mai 2011
annabellaxannabella, utilizator

Alte discuții în legătură

Cote contributii 2009 aida1 aida1 La o agentie imobiliara( conditii normale de munca) care sunt cotele contributiilor salariale? Angajat: cas: 10,5%; sanatate: 5,5%; somaj: 0,5%; imp.venit ... (vezi toată discuția)
Impozit cas mihai123456 mihai123456 ce impozit CAS (la pensii si sanatate ) va plati lunar o microintreprindere (SRL care are 1-4 salariati cu salariu minim pe econ.) pt acesti angajati ? (vezi toată discuția)
Despre angajati poolmat poolmat cum se mai platesc acum darile cu ,si pentru angajat ? cum se face rost de semnatura electronica ? (vezi toată discuția)