avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 836 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cuantumul contributiilor catre bugetul de stat in ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cuantumul contributiilor catre bugetul de stat in cazul angajatului cu studii superioare

Buna dimineata.

As dori sa stiu care este suma ce trebuie platita catre stat pentru un angajat cu studii superioare ce profeseaza in domeniul pentru care are acele studii. Deci, cat trebuie platit pentru un salariu minim, in acest caz, de 1208 RON?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ana Muntianu , Consultant fiscal 07:58, 5 Mai 2011
Angajator:
CAS = 20,8%
CASS = 5,2%
Somaj = 0,5%
Fond garantare a creantelor salariale = 0,25%
Contributie accidente de munca si boli profesionale = intre 0,15% si 0,85%
Contributie concedii si indemnizatii = 0,85%
Va multumesc pentru informatiile pe care mi le-ati furnizat.

Iar acum sa conchidem: un angajator nu plateste mai mult de 600-650 RON (maxim) dari catre stat (atat in contul sau, cat si in contul angajatului, sau cum?), pentru un angajat cu contract de munca, salariul fiind de 1208 RON (angajat cu studii superioare).
Va intreb pt situatia in care exista un angajat cu jumatate de norma care ar dori sa discute cu angajatorul sau posibilitatea trecerii la norma intreaga, avand in vedere si costurile suplimentare pe care o astfel de decizie le implica.
Va rog sa-mi spuneti daca sunt in eroare sau nu, iar daca da, care e situatia de fapt.

Va multumesc.
Angajatorul plateste din fondul de salarii partea lui de procente, partea angajatului se scade din 1208 (adica angajatul nu va primi in mana 1208).
Cristina I. a scris:

Va multumesc pentru informatiile pe care mi le-ati furnizat.

Iar acum sa conchidem: un angajator nu plateste mai mult de 600-650 RON (maxim) dari catre stat (atat in contul sau, cat si in contul angajatului, sau cum?), pentru un angajat cu contract de munca, salariul fiind de 1208 RON (angajat cu studii superioare).
Va intreb pt situatia in care exista un angajat cu jumatate de norma care ar dori sa discute cu angajatorul sau posibilitatea trecerii la norma intreaga, avand in vedere si costurile suplimentare pe care o astfel de decizie le implica.
Va rog sa-mi spuneti daca sunt in eroare sau nu, iar daca da, care e situatia de fapt.

Va multumesc.

@annabellaxannabella are dreptate

Avand in vedere, insa, ca in practica, in foarte multe cazuri, se negociaza de regula salariul net, calculul facut de dvs. mai sus este corect.
Ultima modificare: Joi, 5 Mai 2011
Ana Muntianu, Consultant fiscal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cote contributii 2009 aida1 aida1 La o agentie imobiliara( conditii normale de munca) care sunt cotele contributiilor salariale? Angajat: cas: 10,5%; sanatate: 5,5%; somaj: 0,5%; imp.venit ... (vezi toată discuția)
Impozit cas mihai123456 mihai123456 ce impozit CAS (la pensii si sanatate ) va plati lunar o microintreprindere (SRL care are 1-4 salariati cu salariu minim pe econ.) pt acesti angajati ? (vezi toată discuția)
Despre angajati poolmat poolmat cum se mai platesc acum darile cu ,si pentru angajat ? cum se face rost de semnatura electronica ? (vezi toată discuția)