avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1237 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... perioada proba cf.noul cod al muncii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

perioada proba cf.noul cod al muncii

cate zile are perioada de proba cf.noului cod al muncii,cate zile are preavizul pentru concedii si cel in caz de demisie?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:42, 30 Aprilie 2011
Perioada de proba este de 90 de zile calendaristice pentru functiile de executie si 120 de zile pentru functiile de conducere.
Termenul de preaviz este cel convenit de parti in CIM sau, dupa caz cel prevazut in CCM si nu poate fi mai mare de 20 zile lucratoare ptr salariatii cu functii de executie, respectiv nu poate fi mai mare de 45 de zile lucratoare ptr salariatii care ocupa functie de conducere.
Persoanele concediate in temeiul art. 61 lit. c) si d), al art. 65 si 66 beneficiaza de dreptul la un preaviz ce nu poate fi mai mic de 20 de zile lucratoare, potrivit noilor prevederi din Codul Muncii.
stie cineva daca la cim determinat sa schimbat perioada de proba? adica pana la 3 luni era 5 zile proba, acum sa modificat ceva?
pentru CIM determinat perioada de proba ramane neschimbata
licamirela a scris:

stie cineva daca la cim determinat sa schimbat perioada de proba? adica pana la 3 luni era 5 zile proba, acum sa modificat ceva?

Art. 83 din Codul Muncii care reglementeaza durata perioadei de probă în cazul contractului individual de muncă pe durată determinată nu a suferit modificari prin Legea nr.40/2011.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perioada de proba si cea de preaviz Dita88 Dita88 Va rog fumos sa imi spuneti urmatoarele informatii.. -care este perioada de proba ptr contractele pe perioada determinata si cele pe perioada ... (vezi toată discuția)
Director economic angajat cu 2 ore Marinescu_And Marinescu_And As dori si eu sa stiu cat este perioada de proba pt. directorul economic angajat cu 2 ore la o intreprindere individuala si cat este perioada de preaviz in ... (vezi toată discuția)
Cim nedeterminat gluten gluten La incheierea CIM per.nedeterm,functii de executie care sunt perioada de proba si perioada de preaviz? 20de zile lucratoare ? Multumesc (vezi toată discuția)